Supercell Rovion jalanjäljissä, Hay Day -farmipeli kerännyt suosiota maailmalla

Suomalainen peliosaaminen on kovassa kiidossa. Kaikki tietävät jo suureen suosioon nousseen Rovion, jonka Angry Birds -sarjan pelit ovat keikkuneet pitkään muun muassa Androidin ja iOS:n ladatuimpien pelien kärkisijoilla. Pettymystä ei tuottanut myöskään uusi tulokas nimeltään Amazing Alex, joka ponkaisi heti julkaisunsa jälkeen Apple App Storen piikkipaikalle.

Seuraava iso nimi mobiilipelaamisessa saattaa olla Supercell. Kyseessä on Helsingissä pääpaikkaa pitävä pelitalo, jonka riveistä löytyy useita alan veteraaneja. Taustaa työntekijöiltä löytyy muun muassa kehitystyöstä Xboxille, PC:lle ja iPhonelle. Pääjohtajana toimii Ilkka Paananen, jolla on vuosien kokemus peliteollisuudesta ja yrittämisestä.

Kesäkuun lopulla Supercell julkaisi Applen iOS-alustalle maatilapeli Hay Dayn (linkki App Storeen). Se on yhtiön ensimmäinen täysin kosketusnäyttölaitteille suunnattu peli. Hay Day on suunniteltu alusta alkaen sekä iPhonelle että iPadille, joten se osaa hyödyntää molempien laitteiden erityispiirteitä.

Hay Day on saanut pelaajilta hyvän vastaanoton. Peli on kyennyt nousemaan useilla markkinoilla kymmenen ladatuimman pelin joukkoon. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Hay Day nousi ensimmäisenä viikonloppunaan seitsemänneksi ladatuimmaksi iPad-peliksi.

Hay Dayn ansaintamalli perustuu pelin sisäisiin ostoksiin. Itse peli on käyttäjälle täysin ilmainen, mutta rakennuksien ja tavaroiden ostoon käytettävät rahat ja timantit ovat maksullisia. Pelaaminen ei vaadi oikean rahan tuhlaamista, mutta muutaman euron kuluttaminen tekee pelissä etenemisestä huomattavasti nopeampaa.

Ideana Hay Dayssä on pyörittää omaa farmia. Maatila koostuu eläimistä, pellosta ja tuotantorakennuksista, joiden yhteispelillä valmistetaan eri tuotteita myyntiin. Näin saadaan rahaa ja noustaan pelissä korkeammille tasoille, jotka avaavat käyttöön uusia rakennuksia ja raaka-aineita. Keskeistä roolia näyttelee myös pelin sisäinen sanomalehti, jonka kautta pelaajat voivat myydä toisilleen raaka-aineita ja tarvikkeita.

Elokuun 2. päivä Supercell lisäsi portfolioonsa toisen iOS-alustalle suunnatun pelin. Fantasia-aiheinen Clash of Clans (linkki App Storeen) haastaa pelaajan rakentamaan oman kylän ja suojaamaan sen hyökkääjiltä. Pelaajat voivat tehdä hyökkäyksiä toistensa kyliin ja muodostaa liittolaissuhteita. Hay Dayn tavoin peli on ilmainen, mutta etenemistä nopeuttamaan pelaaja voi ostaa resursseja rakennuksien, sotilaiden ja aseiden hankkimiseen.

Lähteet: Supercell & ArticStartup

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!