RIM harkitsi vakavasti Androidia, päätyi omaan alustaan

Kanadalainen RIM on samankaltaisessa muutosvaiheessa kuin suomalainen Nokia. Molemmat ovat menettäneet asemiaan markkinoilla vanhentuneen alustan vuoksi, jolla ei ole kyetty vastaamaan iOS:n ja Androidin asettamiin haasteisiin. Nokia teki oman ratkaisunsa jo puolisentoista vuotta sitten ilmoittamalla siirtymästään Windows Phone -alustaan. RIM:n muutostyö on vasta aluillaan, sillä yhtiö esitteli seuraavan sukupolven mobiilialustansa muutama kuukausi sitten. Ensimmäisiä BlackBerry 10 -alustaan pohjautuvia laitteita odotetaan markkinoille kuluvan vuoden lopulla.

Nokian tavoin myös RIM harkitsi tarkkaan eri vaihtoehtoja päästäkseen taas jaloilleen mobiilimarkkinoilla. RIM:n toimitusjohtaja Thorsten Heins kertoo Telegraphin haastattelussa valmistajan harkinneen pitkään Androidiin siirtymistä.

Teimme tietoisen päätöksen olla siirtymättä Androidiin. Jos katsotaan muiden valmistajien mahdollisuuksia erottautua, on niitä hyvin vähän. Harkitsimme sitä vakavasti, mutta jos ymmärtää mitä BlackBerry tarkoittaa käyttäjäkunnalleen on se sitä, että asiat saadaan tehtyä valmiiksi”, kommentoi Heins.

RIM aikoo avata pelin kahdella BlackBerry 10 -puhelimella, joista toinen tulee tarjoamaan QWERTY-näppäimistön. Kalliimpi malleista tulee pohjautumaan kokonaan kosketusnäyttöön.

Heins ei sulje pois mahdollisuutta lisensoida tuleva BlackBerry 10 -alusta myös muille valmistajille: ”Meillä ei ole mahdollisuutta kilpailla valmistajien kanssa, jotka voivat tuoda markkinoille 60 laitetta vuodessa. Meidän täytyy erottautua ja saada keskitetty alusta. Jakaaksemme BB10:ä meidän täytyy ehkä tarkastella sen lisensoimista niille, jotka voivat hoitaa tämän taloudellisesti meitä tehokkaammin. Tutkimme eri vaihtoehtoja tämän toteuttamiseen.”

Lähde: BGR

2 kommenttia

  1. Täytyy muistaa että RIM:n BB-platform ei ole tulessa, joten tarvettavaa pakkoa siirtyä toiseen ei järjestelmään.

Kommentointi on suljettu!