HTC:n vastaus Nokialle: 3 Windows Phone 8 -puhelinta julki syyskuussa?

Nokian Windows Phone 8 -pohjaisia puhelimia odotetaan kuumeisesti. Erittäin todennäköisesti ensimmäiset uuteen alustaan pohjautuvat laitteet julkaistaan Nokia World -tapahtumassa, joka käynnistyy 5. syyskuuta. Huhun mukaan luvassa olisi kolme uutuuspuhelinta.

Yksin Nokia ei Windows Phone 8 -markkinoilla pääse temmeltämään. Huhun mukaan nimittäin myös taiwanilainen HTC tulee esittelemään syyskuussa kolme alustaan pohjautuvaa laitetta. Sen lisäksi myös Huawei ja Samsung ovat luvanneet julkaista Windows Phone 8 -puhelimia markkinoille.

Syyskuun loppupuolelle sijoittuvassa tapahtumassa HTC:n odotetaan esittelevän koodinimillä Rio, Accord ja Zenith tunnettavat puhelimet. Rio on neljän tuuman (800 x 480) näytöllä, viiden megapikselin kameralla, 512 MB:n RAM-muistilla ja Qualcommin MSM8227-prosessorilla joukon edullisin. Kahdesta muusta tulee alustavien tietojen mukaan löytymään 720p-tason Super LCD 2 näyttö, kahdeksan megapikselin kamera ja gigatavun verran RAM-muistia. Accordissa on 4,3 tuuman näyttö ja Qualcomm MSM8260A -suoritin. Zenith tarjoaa 4,7 tuuman verran katselupinta-alaa ja Qualcommin neliydinsuorittimen.

Huhu kertoo Rion ja Accordin saapuvan myyntiin lokakuussa. Zenith-lippulaiva löytyisi puolestaan kaupoista myöhemmin loppuvuodesta.

Lähteet: es’phoneblog & WPDang

5 kommenttia

  1. Kovaa settiä, ei voi muuta sanoa. Mutta kyllä Nokia pystyy samaan jos vaan tahtoo.

  2. Jos Windows Phone 8 alkaa joskus myymään niin valitettavasti veikkaan, että nämä HTC:t, Samsungit ja ZTE:t käärivät suurimmat voitot. Nokian nykyinen rappautunut yrityskulttuuri ja kilpailijoita hitaampi tuotekehityskyky vesittävät kilpailukyvyn.

  3. Jah veikkaampa että super puhelimen titteli kirjoitetaan ihan uusiks 29.08.12. Kun Samsung julkaisee Galaxy Note 2;n Ite ainaki odotan kyseistä julkaisu innolla.

  4. Itse odotan WP8:ia kuin kuuta nousevaa, koska olen melko vakuuttunut että se tulee olemaan jotain erikoista. Niin paljon kuin haluaisinkin että Nokia menestyy, niin otan mielelläni vastaan myös muiden valmistajien onnistuneita WP8 laitteita.

    Veikkaan että Nokia ei aio tuoda esimerkiksi näppäimistöllä varustettua laitetta markkinoille, jolloin toivon HTC:n täyttävän tämän raon kysynnässä. 🙂 Jos saan esittää arvaukseni, niin Nokian uudet WP8 laitteet tulevat leikittelemään suuremmilla näytöillä, muistuttaen Noten konseptia. Mielestäni tällaiset laitteet tulevat olemaan Nokian vastaus kywymykseen Nokian tabletista; Tabletin ja puhelimen hybridi.

Kommentointi on suljettu!