iOS 6 hävittää integroidun YouTube-sovelluksen, Google työstää uutta versiota

Applen neljäs beta-versio tulevasta iOS 6 -mobiilialustasta on saanut testaajat hieraisemaan silmiään. Yksi alkuperäisen iPhonen mainostetuimmista ominaisuuksista on nimittäin kadonnut iOS:sta. Kyseessä on YouTube-sovellus, joka on ollut osa Applen mobiilialustaa sen synnystä alkaen. Se oli eräs Applen hehkutetuimmista toiminnoista ensimmäisen iPhonen yhteydessä.

Sovelluksen häviäminen liittyy lisensointiehtoihin. Applen lausunnon mukaan lisenssi, joka on oikeuttanut YouTube-sovelluksen sisällyttämiseen iOS-alustaan on tullut päätökseen. Jatkossa kuluttajat voivat käyttää palvelua Safari-verkkoselaimellaan, neuvoo Apple.

Kokonaan iOS-alusta ei tule ilman YouTube-sovellusta jäämään. Google on nimittäin jo kiirehtinyt kommentoimaan, että se työstää Applen mobiilialustalle YouTube-ohjelmaa. Kuluttajien kannalta tämä saattaa osoittautua lopulta paremmaksi ratkaisuksi, sillä Google tulee varmastikin tarjoamaan sovellukselleen Applea tiuhempaan päivityksiä. Samalla myös ominaisuuksien määrä tulee erittäin todennäköisesti kasvamaan. Näin on ainakin syytä olettaa, jos katsotaan Androidin virallista YouTube-sovellusta.

Lähde: The Verge