Samsung kehitti Galaxy S:n käyttöliittymää Apple esimerkkinään

Apple on onnistunut saamaan haltuunsa laajan dokumentin, jossa korealainen Samsung vertailee yksityiskohtaisesti alkuperäisen Galaxy S -mallin käyttöliittymää iPhoneen. 132 sivua kattava dokumentti on hyväksytty todisteeksi Applen ja Samsungin välisessä oikeuskiistassa.

Vuodelta 2010 oleva dokumentti käy kohta kohdalta läpi käyttöliittymien eri osia. Samsung vertailee siinä muun muassa kotinäkymää ja valikoiden ikonien tyylikieltä. Jokainen kohta sisältää parannusehdotuksia, jotka usein kehottavat ottamaan mallia Applen mobiilikäyttöliittymästä.

Samsungin ja Applen taistelu oikeudessa on paljastanut yhtiöistä mielenkiintoisia tietoja. Olemme muun muassa nähneet useita prototyyppejä iPhonesta ja iPadistä. Ne raottavat Applen erittäin salaista tuotekehitystä julkiseen tietoisuuteen.

Koko dokumentti on selattavissa tästä.

Lähde: The Verge

9 kommenttia

  1. Mistä Omena edes syyttää Samppaa??? Patenttirikkomuksistako???

  2. Eikö kaikki valmistajat matki ja kopioi eli copypaste toisiaan (mm.Hyundai aikoinaan Toyotaa) välillä,mutta sen on asia toinen että onko se sen arvoista (toteutus että onko erottuvainen muista…)!.

    1. Kaikki kopioi Applea mutta Apple ei ketään

      1. Juuri näin. Apple kehitti puhelimen ja ei käyttänyt muka kenenkään suuren valmistajan patentteja esim. verkkotekniikan puolella. Aika uskomaton firma 😉

  3. Mielestäni oikeudella on vielä edessään valtava taakka arvioidessaan onko tämä kopioimista, vai tavallista kilpailijoiden vahvuuksien arvioimista omaa tuotetta kehitellessä. Maallikoina emme voi sanoa kuinka tavallista tällainen on. Uskoisin kuitenkin itse, että kaikilla firmoilla on satoja vastaavia dokumentteja, Samsungilla kävi vain huono tuuri kun Applen oikeusosasto sai ne käsiinsä.

Kommentointi on suljettu!