Situations tuo mukautuvat profiilit Symbian-puhelimiin

Vanhat kunnon profiilit hävisivät puhelimista jostain syystä kosketusnäyttöjen vallatessa markkinat. Aikanaan ne olivat vakiona jokaisessa puhelimessa ja mahdollistivat helposti eri tilanteisiin sopivien asetuksien välillä vaihtelun. Nokia on pitänyt hyvin kiinnin perinteisistä profiileista Symbian-puhelimissaan, mutta monien muiden kosketusnäyttöpuhelimien kohdalla tilanne ei ole yhtä ruusuinen.

Suomalainen softatalo Pastilli Labs on tuonut Symbian-puhelimien profiileja älykkäästi laajentavan Situations-sovelluksen Nokia Kauppaan yhden euron hintaan. Kyseinen sovellus sai alkunsa Nokia Beta Labs -projektina, mutta nykyisin sitä jatkokehittää Roope Tassbergin ja Heikki Haverin perustama Pastilli Labs.

Olemme pieni tamperelainen sovelluskehitysyritys. Tällä hetkellä kehitämme Situations-sovellusta silloin, kun muilta töiltä jää aikaa”, Roope kertoo.

Situations tekee perinteisistä profiileista älykkäitä. Sovellus osaa vaihtaa tietyn profiilin esimerkiksi GPS-sijainnin tai kellonajan perusteella. Näin puhelin osaa esimerkiksi työpaikalle saavuttaessa käynnistää valitut sovellukset ja mykistää soittoäänen kotona illalla sekä palauttaa sen takaisin aamulla.

Teimme puhelimen toimintoja ohjaavien tilanteiden määrittelyn huomattavasti helpommaksi. Käyttöliittymä on entistä selkeämpi ja helppokäyttöisempi, ja sovelluksessa on erittäin hyödyllisiä uusia ominaisuuksia. Paikkoja voi nyt valita kartalta, eli käyttäjän ei tarvitse itse olla paikassa, jota varten hän haluaa luoda tilanteen”, ilmaisee Roope.

Sovellus on yhteensopiva Belle– ja Belle FP1 -puhelimien kanssa. Situations on lokalisoitu suomeksi ja englanniksi.

Lähde: Nokia Ääni & Pastilli Labs

1 kommentti

  1. Voisi jopa ostaa, käyttöliittymä näyttää viimeinkin asialliselta.

    Viimeksi kun kokeilin vielä Betalabs-versiota, sovellus näytti aivan älyttömiä ilmoituksia ja kyseli koko ajan kaikkea, puhelin käynnistyi hitaasti jne…

Kommentointi on suljettu!