Windows Phonen kauppa saa uuden nimen?

Microsoft vaikuttaisi olevan brändäämässä mobiilialustansa ohjelmistokaupan nimen Windows Phone Storeksi nykyisen Windows Phone Marketplacen sijaan. Asia käy ilmi yhtiö uusitulta kehittäjäsivulta, jossa kauppaan viitataan uudella Windows Phone Store -nimellä. Microsoft ei ole vielä virallistanut nimenvaihdosta, mutta se tapahtunee viimeistään ensimmäisten Windows Phone 8 -pohjaisten laitteiden rynniessä markkinoille.

Nimen viilaamisella Microsoft halunnee sulauttaa mobiili- ja tietokonealustansa entistäkin selvemmin toisiinsa. Windows Phone 8 ottaa käyttöön saman käyttöjärjestelmäytimen Windows 8:n kanssa, joka puolestaan kopioi tietokonepuolelle mobiilialustan kosketusnäytöille suunnatun käyttöliittymän. Yhtenäistyksen kokevat nyt myös siis kaupat, jotka ovat luontevasti Windows 8 Store ja Windows Phone 8 Store.

Windows Phone Marketplace esiteltiin lokakuussa 2010 Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän esittelyn yhteydessä.

Lähde: The Verge

2 kommenttia

  1. Ja Bing nimi vaihtuu Bong nimeksi ja Metrosta tulee Tunnelbana. Windows nimikin kuulemma vaidetaan seuraavaksi Doors nimeen.

  2. ”Microsoft vaikuttaisi olevan brändäämässä mobiilialustansa ohjelmistokaupan nimen Windows Phone Storeksi nykyisen Windows Phone Marketplacen sijaan.”

    Eikö nimen brändäämisen sijaan voisi puhua ihan vain nimen muuttamisesta?

Kommentointi on suljettu!