Videolla: haastattelussa Jollan Jussi Hurmola

Mielenkiintoisia start-up-yrityksiä haastatteleva KICK on päässyt jututtamaan kotimaisen Jollan toimitusjohtajaa Jussi Hurmolaa. Keskustelunaiheet pyörivät tiukasti tulevan MeeGo-pohjaisen puhelimen ympärillä, josta Hurmola ei kuitenkaan tässä vaiheessa voi paljastaa mitään konkreettista. Toimitusjohtaja on kuitenkin toistuvasti todennut, että ensimmäinen laite tullaan esittelemään maailmalle vielä kuluvan vuoden aikana.

Hurmola puhuu asiantuntevasti siitä, kuinka markkinat muuttuvat jatkuvasti ja uusille pelaajille on aina tilaa. Muutama vuosi sitten pienet minikannettavat olivat pinnalla, mutta nyt ne ovat lähes hävinneet. Sama koskee pitkälti Nokian Symbiania, joka hallitsi älypuhelinmarkkinoita pitkään. Tällä hetkellä valtaa pitävät Android ja iOS, mutta Hurmolan mukaan markkinajohtaja tulee jälleen vaihtumaan.

Toimitusjohtajan mukaan juuri nyt on hyvä aika tuoda markkinoille jotain uutta. Hurmolan mukaan erottautuminen ei ole vaikeaa, sillä yhtiö lyö pöydälle täysin uuden ekosysteemin, laitteen ja käyttöliittymän. Lisäksi kaiken tämän toteuttaa uusi yhtiö, joten Hurmolan mukaan erottautumisesta ei ole syytä olla huolissaan.

Hurmola kehuu Nokia N9:n olevan edelleen erittäin loistava laite, jota hän käyttää päivittäin. Erityisesti puhelimen moniajo on Hurmolalle tärkeässä roolissa, mahdollistaen tehokkaan käytön.

Lähde: My Nokia Blog

4 kommenttia

  1. No tuollaista tekniikkaa tuntevaa CEOta olisi tarvittu jo kauan aikaa sitten Nokian ruorissa. Mutta myöhäistä on rypistellä on kun on jo ne housussa.

  2. Täytyy sanoa että Jolla erottuu myös toimitusjohtajansa iän ja olemuksen johdosta. Harvalla firmalla on näin nuori toimari, joka vakuuttaa myös tavallisen pulliaisen että hän käyttää samoja laitteita mitä myy. 🙂

  3. Luulempa että Jollan ainoa tavoite on tulla ostetuksi. On ensin piikkinä isojen valmistajien lihassa, jonka jälkeen joku samsung ostaa Jollan pois kuljeksimasta. No ei siinä sinänsä mitään väärää, kyllä tuollakin tavalla tietyt henkilöt rikastuvat.

    1. Itse puolestani olen saanut Jollasta nimenomaan sen kuvan, että ovat lähteneet omasta intohimosta liikkeelle. Kaikista haastatteluista saa sen kuvan, että Jolla on perustettu nimenomaan omasta mielenkiinnosta ja aidosta halusta näyttää, miten muuten älypuhelimen voi tehdä. Ei todellakaan haise mikään rahankalastelu!

Kommentointi on suljettu!