Windows Phone 8 markkinoille syys-lokakuun vaihteessa?

Ensimmäiset Microsoftin Windows Phone 8 -alustaan pohjautuvat laitteet saatetaan nähdä markkinoilla lokakuussa. Asiasta kertoo pocketnow.com, joka on saanut käsiinsä Microsoftin laitekumppanille suunnatun muistion, jossa uuden alustan julkaisupäiväksi mainitaan sunnuntai 30. syyskuuta. Käytännössä laitteet löytyisivät laajamittaisesti kaupoista siis lokakuun puolella.

Lähenevää julkaisua tukee myös NeoWin-sivuston tieto, jonka mukaan Microsoft on jo toimittanut muutamille tärkeille sovelluskehittäjille Windows Phone 8 -laitteita. Toki Microsoftilla on ollut prototyyppilaitteita jo jonkin aikaa, sillä Windows Phone 8 esittelyn yhteydessä alustaa demottiin Nokian valmistamalla prototyypillä.

Nokian osalta huhu tarkoittaa sitä, että hyvin todennäköisesti syyskuun alussa Nokia World -tapahtumassa esiteltävät laitteet nähtäisiin kaupoissa jo lokakuun alussa. HTC:n on myös huhuttu esittelevän uutuusalustaan perustuvia puhelimia syyskuussa, joten Nokialla ei ole varaa venyttää puhelintensa saatavuutta. Uutuudet täytyy saada kauppoihin heti kun Windows Phone 8:n virallinen lähtölaukaus tapahtuu.

Lähde: The Next Web

12 kommenttia

 1. HTC:n on myös huhuttu esittelevän uutuusalustaan perustuvia puhelimia syyskuussa, joten Nokialla ei ole varaa venyttää puhelintensa saatavuutta. Uutuudet täytyy saada kauppoihin heti kun Windows Phone 8:n virallinen lähtölaukaus tapahtuu.

  Jos vanhat merkit pitää paikkansa,niin voiko tällaista odottaa Nokialta?. =/
  EI.

  1. Haha, jep. Käyttis kiinnostaa sen verran, että varmaan ensimmäinen saatavilla oleva laite tulee hankittua. Ei taida olla nokialainen 😀

 2. Se kyllä on totta että nämä Aasian Samsung, HTC, ZTE jne. ovat nykyään(kin) tehokkaampia ja sutkakampia organisaatioltaan kuin Nokia. Joskus muistan uutisen jossa joku Nokian kehityspomo valitti Samsungin saavan uuden puhelinmallin 3x nopeammin markkinoille kuin Nokian. Vaikka Nokian organisaatiota on kevennetty ja virtaviivaistettu paljon niin pelkään eroa edelleen olevan paljon.

 3. Eiköhän joku wp8 malli tule hankittua jos nokia lyö pureviewin luuriin. Muut voi kilpailla hinnalla ja jos löyvät huippumallin hinnan tarpeeksi alas niin voin harkita. Tätä tuskin tapahtuu kuitenkaan. Noksulla on kolme valttia: kamera, ihan aitoa lisäarvoa antavat sovellukset ja muotoilu. Näillä mennään pitkälle wp:n kanssa. Aikataulut voi kyllä pilata paljon. Noksulla on aina ongelmia sen kanssa.

 4. Nokian organisaatio aikoinaan oli mestari tuottamaan kopioita omista entisistä luurimalleistaan. Sitten jossain mallissa tehtiin hieman uutta ja sen perään 10 kopiota – hiukan kuoria muutellen.

  Ja se on tuossa. Mutta homma pysähtyi seinään kun Apple ja Samsung ryhtyivät sinänsä yksinkertaisen näköistä luuria tuomaan ulos markkinoille.

 5. ::jake::
  Noksulla on kolme valttia: kamera, ihan aitoa lisäarvoa antavat sovellukset ja muotoilu. Näillä mennään pitkälle wp:n kanssa.

  Tämä ei kuitenkaan riitä,jollei kokonaisuus ole toimiva!. 😉

  1. Kokonaisuus on ollut toimiva jo mangossa, joten tuossa ei ole liiemmin järkeä. Jos et tykkää wp:stä on toinen asia, ja sille ei valmistaja mahda mitään.

 6. Jake se vetää herneen nenään pienimmästäkin asiasta. Tuskin henkka wptä vihaa, hän vain totesi mitä tulee tapahtumaan jos kokonaisuus ei ole toimiva. Lapsellista alkaa heti sanomaan että toinen ei pidä jostain asiasta, jos ei ole asiasta samaa mieltä sinun kanssa.

  1. Itsehän vedät herneen nenään minun täysin asiallisesta kommentista 😀
   Kokonaisuus ei ole toimiva on aika pitkälti sama asia kuin ei tykkää wp:stä. WP on alustaltaan täysin identtinen valmistajasta toiseen. Miten ihmeessä muuten kokonaisuus ei olisi toimiva nokian tapauksessa, jos se muiden valmistajien kanssa olisi. Eipä mitenkään, pääteltävissä tavallisen ihmisen logiikalla.

   1. Mistä sinä tiedät minkä verran wp8 muuttuu tai voi muuttua?? Wp8 voi olla aivan erilainen kuin wp7.5, joten on hyvin viisasta puhua kokonaisuuden toimivuudesta. Koskee kaikkia valmistajia, kuten myös nokiaa. Btw, henkka sanoi asiansa näin: jollei kokonaisuus ole toimiva, mikä tarkoittaa aivan muuta kuin miten sinä asian otit. Jos joku ei ole asiasta samaa mieltä kuin sinä niin leimaat hänet automaattisesti vihaajaksi tms..

    1. Sinä henkkana siis tiedät paremmin kuin minä mitä henkka tarkoitti. ookoo, lol. Henkka voi ehkä itse selventää mitä tarkoitti. Ihan toinen juttu on sitten onko tämä yksi kommentti elämämme kannalta näin arvokasta.

Kommentointi on suljettu!