Samsung esitteli mobiilipiirinsä seuraavan sukupolven: Exynos 5 Dual

Elektroniikkajätti Samsung on esitellyt markkinoille uuden Exynos 5 Dual -järjestelmäpiirin. Se tuo yhtiön mukaan selvästi lisää tehoa ja vähentää virrankulutusta nykyiseen sukupolveen verrattuna. Uusi piirisarja perustuu Cortex-A15-suoritinytimeen, kun nykyinen mallisto tukeutuu Cortex-A9-sarjaan.

Exynos 5 Dual sisältää kaksi Cortex-A15-suoritinydintä, jotka molemmat hyrräävät 1,7 gigahertsin kellotaajuudella. Suorituskykyä parantamassa on myös uusi neliytimellinen Mali-T604-grafiikkapiiri, jota kuvaillaan edistyneimmäksi 3D-moottoriksi mobiilimarkkinoilla. Sen suorituskyky on kaksinkertainen Exynos 4 -perheen grafiikkapiiriin nähden. Tällä yhdistelmällä Exynos 5 Dual tukee peräti 2560 x 1600 pikselin näyttötarkkuutta, kun Exynos 4:n raja tuli vastaan jo 1280 x 800 pikselissä.

Keskeistä osaa piirisarjassa näyttelee myös muisti. Exynos 5 Dual tukee 800 MHz LPDDR3 RAM-muistia ja nostaa muistikaistan siirtonopeuden 12,8 Gb/s:ään. Ei ole myöskään syytä unohtaa USB 3.0-, Sata3- ja HDMI v1.4 -yhteensopivuuksia.

Lähde: Samsung

1 kommentti

  1. Seuraavaa Samsung Galaxy S4 mallia odotellen!. 😉

Kommentointi on suljettu!