Suomalainen käyttää tablettiaan olohuoneessa verkkosurffailuun

Tunnettu oheislaitteiden valmistaja Logitech tutki heinäkuussa nettikyselyn kautta suomalaisten kuluttajien tablet-laitteiden käyttötottumuksia. Tulosten perusteella suomalainen käyttää taulutietokonettaan useimmiten olohuoneessa netissä surffailuun. Kyselyyn osallistui kaikkiaan 689 henkilöä.

Kyselyssä 46 prosenttia totesi käyttävänsä tablettiaan eniten olohuoneessa. Toiseksi suosituin paikka oli makuuhuone 20 prosentin osuudellaan. Seitsemän prosenttia vastaajista totesi käyttävänsä laitettaan työpaikalla.

Suosituimmaksi käyttökohteeksi nousi jo alussa todettu nettisurffaaminen, johon 38 prosenttia vastasi käyttävänsä eniten aikaa. Pelaaminen tuntuu olevan harvalla tabletin pääkäyttökohde, sillä vain kahdeksan prosenttia kertoi kuluttavansa tabletilla eniten aikaa pelaamiseen. Tämä kielii siitä, että yksinkertaiset pelit, joita voidaan pelata pienissä pätkissä ovat mobiililaitteiden juttu.

Applen iPad on selvästi suosituin taulutietokone myös Suomessa. Vastaajista peräti 79 prosentilla oli iPad. Kaukana perässä tulee Samsung, jonka Galaxy Tab -sarjan laite löytyi 13 prosentilta. Vastaajista yhdeksällä prosentilla oli tablettilaitteita kotikäytössään jo enemmän kuin yksi kappale.