LG myynyt viisi miljoonaa LTE-puhelinta

Kuvassa LG Optimus Vu.

Suomessa neljännen sukupolven Long Term Evolution -verkkotekniikka on vielä lapsenkengissä. LTE-laitteita on saatavilla vähän ja verkon kattavuus on vielä erittäin kapeaa. Yhdysvalloissa tilanne on hyvin toisenlainen ja siellä LTE-tuki kuuluu jo lähes vakiovarusteen tavoin uusien lippulaivojen ominaisuuksiin.

Nopeamman verkkoyhteyden omaavilla puhelimilla vaikuttaisi myöskin olevan kysyntää kuluttajien keskuudessa. Korealainen LG kertoo myyneensä jo viisi miljoonaa LTE-älypuhelinta. Myynti on hyvässä kasvussa, sillä vielä kesäkuussa luku pyöri neljässä miljoonassa. Heinäkuussa LG onnistui kuitenkin myymään miljoona laitetta lisää.

Korealaisvalmistaja esitteli ensimmäisen LTE-puhelimensa Yhdysvaltoihin viime vuoden toukokuussa. Nykyiseltään yhtiön mallisto kattaa jo yli kymmenen uutta verkkotekniikkaa tukevaa laitetta. Puhelimia on saatavilla Koreassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja valituilla Euroopan sekä Aasian markkinoilla.

Selvästi myydyin LTE-malli on ollut Optimus LTE. Sitä on myyty kaksi miljoonaa kappaletta. Suurella viiden tuuman näytöllä varustettua Optimus Vu:ta on myyty maaliskuusta lähtien 500 000 kappaletta.

Lähde: Engadget