Kiinalaisvalmistaja esitteli teholuurin: Xiaomi Mi-Two

Vuonna 2010 perustettu kiinalainen Xiaomi on esitellyt markkinoille seuraavan sukupolven Android-puhelimensa. Kyseessä on erittäin vakuuttavan kuuloinen ja näköinen paketti, jonka saapuminen Euroopan markkinoille on kuitenkin tässä vaiheessa vielä varsin hataralla pohjalla. Tietojen mukaan yhtiöllä on kova kiinnostus laajentaa markkina-alueitaan, mutta tämä tulee tapahtumaan aikaisintaan vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana.

Sitten itse uutuuteen, joka kantaa nimeä Xiaomi Mi-Two. Se perustuu uuteen Android 4.1 -käyttöjärjestelmään, jonka päällä on valmistajan oma käyttöliittymä. Sisällä hyrrää Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 -piirisarja, joka tarjoaa laskentatehoa neljän 1,5 gigahertsin Krait-suoritinytimen voimin. Pakettiin kuuluvat myös Adreno 320 -grafiikkasuoritin ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Eikö tämä vielä vakuuta? No, 250 euron tietämille sijoittuvan suositushinnan luulisi viimeistään nostavan kiinnostuksen tätä kiinalaispuhelinta kohtaan.

Puhelimen näyttö on kooltaan 4,3 tuumaa ja kykenee 1280 x 720 pikselin tarkkuuteen. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa DC-HSPA+, kahdeksan megapikselin kamera, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, WiFi, Bluetooth 4.0 ja MHL-tuki.

Laite on virallisilta mitoiltaan 126 x 62 x 10,2 millimetriä.

Mi-Two:n pitäisi saapua Kiinassa myyntiin lokakuussa.

Lähteet: Engadget, AnandTech & Xiaomi

10 kommenttia

 1. Noiden speksien mukaan tuo puhelin on tehokkaampi kuin läppärini. 😀

  1. Ja hyvällä tuurilla akku kestää lähes yhtä kauan kuin kannettavassasi 🙂

   1. Kyllä luulisi 3000mAh:n akun riittävän…

 2. Napakka paketti ja ainakin allekirjottaneen silmissä todella onnistutta disainia. Pitäsköhän lähteä kiinaan.. 😀

 3. Hiljaiseksi vetää jos nuo speksit on totta tuolla hinnalla. Muotoilukin näyttää onnistuneelta. Ei länsivalmistajilla ole mitään jakoa tälläisiä vastaan…

 4. Ilmeisesti hinnassa ei ole mukana patenteista maksettavia rojalteja.

 5. Kyllähän nuo kiinalaiset valmistajat osaavat tehdä tehokkaita ja näyttäviä luureja. Xiaomi on yksi lupaavimmista merkeistä. Muita potentiaalisia valmistajia ovat muun muassa Meizu, Beidou, JiaYu, Oppo ja Amoi.

  Harmi vaan, että nämä merkit eivät tahdo saada laajennettua toimintaansa muualle maailmaan, sillä niin kauan Samsung ym. merkit saavat myydä lippulaivapuhelimiaan järkyttävään ryöstöhintaan. Esim. Galaxy III:n 600 euron hinnassa on järjetön määrä ilmaa!

  Xiaomi M2 puhelimen edeltäjämalli Xiaomi M1 on muuten myynnissä DealExtremessä hintaan 330 euroa.

 6. ~350€ jäi hinnaksi suojakotelon ja suojakalvon kanssa, vakuutettuna lentorahtina, saa sitten nähdä milloin itse puhelin on kädessä vai menikö rahat kankkulan kaivoon… Leadtime November 15-30, joten voipi olla joulu ennen uutta puhelinta ainakin jos maakuljetuksen valitsee =)

 7. Eilen kommentoin Sony-uutista, että ”perussettiä”…

  Tänään kommentoin, että huimat speksit, ja jos ne eivät vielä riitä, niin vielä huimempi hinta…

  + Hyvä design…

Kommentointi on suljettu!