Nokian PureView-tekniikalle jälleen suitsutusta

Alkuvuodesta esitellyn ja kesän aikana myyntiin saapuneen Nokia 808 PureView:n kameratekniikka on ollut lehdistön ja asiantuntijoiden mieleen. Lähes poikkeuksetta puhelimen 41 megapikselin kameraa on kehuttu mobiilimaailman parhaimmaksi, jollaista älypuhelimissa ei ole aiemmin nähty. Tätä mieltä on myös European Imaging and Sound Association (EISA), joka on palkinnut PureView-tekniikan European Mobile Photo Achievement 2012-2013 -palkinnolla.

EISA arvostaa Nokian tekniikassa erityisesti zoomia, joka on PureView:ssä toteutettu niin, että sen hyödyntäminen ei vaikuta heikentävästi kuvanlaatuun. EISA:n mukaan PureView on merkittävä loikka eteenpäin mobiililaitteiden kuvausteknologiassa, joka onnistuu tuomaan korkeatasoiset kuvausominaisuudet massoille.

Nokia 808 PureView perustuu Belle FP1 -käyttöjärjestelmään. Uutukaisen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa neljän tuuman kosketusnäyttö, HSPA, WLAN b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS, HDMI, USB OTG, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka. Tehoista vastaavat 1,3 gigahertsin suoritin ja 512 MB:tä RAM-käyttömuistia.

Lähde: Phone Arena

13 kommenttia

 1. Pikkuvikoineen Nokia 808 ei nykyhinnalla ~500 eur kiinnosta, MUTTA jos sieltä tulee WP8-luuri samalla kameratekniikalla ja vielä toimivana kokonaisuutena, niin hinnallakaan ei juuri ole minulle enää merkitystä.

  1. En ole havainnut omassa Nokia 808:ssa mitään pikkuvikoja isommista puhumattakaan – kertakaikkiaan toimiva kokonaisuus. Häviöttömällä zoomillaan ja säröttömällä audion äänityksellä 808 voittaa kaikki nyt markkinoilla olevat älypuhelimet enkä usko iPhone 5-puhelimenkaan menevän tästä edelle. Minusta 500euroa on pilkkahinta näin hyvästä kamerapuhelimesta. Symbian Belle FP1 on hyvä käyttis ja toimii luotettavasti pienellä virrankulutuksella.

   Täällä on vertailua Nokia 808:n ja iPhone 4S:n videon laadusta – nämä on äänitetty samassa Crimson Gloryn keikalla Oulussa 11.8.2012:
   http://nokia808recordings.blogspot.fi/2012/08/nokia-808-vs-iphone-4s-video-audio.html

    1. Linkkisi on Nokia 800 Lumia-puhelimen eli tuolla ei puhuta Nokia 808:sta.

     Olen nyt käyttänyt Nokia 808-puhelinta tiiviisti yli 2 viikkoa ilman minkäänlaisia merkkejä vioista. Tänä aikana olen mm. äänittänyt 2 musiikkikonserttia, ajanut autolla satoja kilometrejä 808:n navigaattorin opastuksella, ladannut siitä Youtubeen 10 videoa + Facebookiin kuvia, surffannut netissä, kokeillut DLNA:n kautta kuvien ja videoiden siirtoa langattomasti Wlanin kautta TV:n ruudulle ja soittanut + vastaanottanut useita puheluita sekä lähettänyt + vastaanottanut tekstiviestejä.

   1. Lisäksi, 500 euroa kamerasta tai puhelimesta ei todellakaan ole pilkkahinta. Toki 808:a myydään netissä jopa alle 400 eurolla käytettynä, joten kannattaa miettiä mistä ostaa.

    Mutta varmasti PureViewin erinomaisuus on kuin ensi rakkaus, jolloin ne pienet viat ja lapsukset eivät vielä häiritse, siksi ylenpalttiset ylistävät kehut ovat ymmärrettäviä. 😉

   2. iPhone 5 mennyt 808:n ohi jo ajat sitten vaikkei sitä ole vielä edes julkaistu

 2. Android -tai Meego käyttiksellä varustettuna,niin voisi kiinnostaa mutta Symbian…EI kiitos!.

 3. Helppo sitä on palkintoja lahjomalla saalla. Apple pystyisi halutessaan tekemään saman oikeasti eikä tunkisi puhelimeen kameraa jonka pikselimäärä on oikeasti murto-osa väitetystä eikä lähettäisi arvostelijoille lahjuksia pitääkseen totuuden piilossa

  1. Muista vielä folio hattu päähän kun menet nukkumaan.

 4. Voi hyvänen aika. Kamera on kamera ja kännykamera on kännykamera. Pienellä kennolla ja valovoimattomalla optiikalla ei yksinkertaisesti saa hyvää jälkeä, vaikka olisi käytössä mikä hyvänsä tekniikka. Herätkää jo todellisuuteen !

Kommentointi on suljettu!