Samsungilta Galaxy S III:n muotoja noudatteleva älypuhelin kahdella SIM-paikalla

Korealainen Samsung on esitellyt markkinoille uuden Android-puhelimen, joka kuuluu valmistajan Duos-mallisarjaan. Uutuus on viralliselta nimeltään Samsung Galaxy S Duos ja se sisältää mallisarjalle ominaiseen tapaan kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelin saapuu markkinoille syyskuussa Euroopasta alkaen.

Ulkoiselta olemukseltaan erittäin paljon Galaxy S III -lippulaivaa muistuttava uutuus on kuitenkin ominaisuuksiltaan selvästi isoveljeään karsitumpi. Esimerkiksi puhelimen näyttö on kooltaan neljä tuumaa ja yltää 800 x 480 pikselin tarkkuuteen, sisäistä tallennustilaa löytyy neljän gigatavun verran ja laskentatehosta huolehtii gigahertsin suoritin. Käyttöjärjestelmän virkaa toimittaa Android 4.0.

Galaxy S Duos sisältää Samsungin markkinoiman Dual SIM Always on -ominaisuuden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että molemmat laitteen SIM-korteista ovat aina aktiivisia. Käyttäjä voi esimerkiksi jutella ystävälleen puhelimessa ja samalla vastaanottaa puheluita myös toiselta SIM-kortilta. Näin yksikään puhelu ei pääse vilahtamaan käyttäjän ohitse.

Uutuuden muita keskeisiä ominaisuuksia ovat viiden megapikselin kamera, LED-salama, Bluetooth 3.0, WiFi ja 1500 mAh:n akku. Kooltaan Galaxy S Duos on 121,5 x 63,1 x 10,5 millimetriä ja se painaa 120 grammaa.

Lähde: Samsung Tomorrow