Videolla: Nokia N9 ja Android 4.1 Jelly Bean

Nokia N9 on hieno laite ja muodostunee aikanaan varmastikin eräänlaiseksi klassikoksi. Sen muotoilu, käyttöjärjestelmä ja koko tarina takaavat N9:lle erityisaseman, jollaista toiset eivät voi koskaan saavuttaa, vaikka myisivätkin moninkertaisia määriä. Ikävä kyllä sovellusrintama näyttää heikolta ja käyttöjärjestelmänkin tarina alkaa olla päätöksessä. Suuret julkaisijat eivät vaivaudu tukemaan N9:ää ja Nokiakin on mitä todennäköisimmin puskenut puhelimeen viimeisen merkittävän päivityksen PR 1.3 -paketin muodossa.

Nokian MeeGo-puhelimelle on jo tovin ollut käynnissä mielenkiintoinen Nitdroid-projekti, joka pyrkii kääntämään Android-alustan N9:lle. Vakaa ja toimiva versio Androidista voisi puhkua uutta virtaa N9:ään, joka uhkaa eittämättä vanhentua ohjelmistonsa osalta. Nitdroid-kehittäjäryhmä onkin onnistunut jo kääntämään uusimman Android 4.1 Jelly Bean -version N9:lle. Todisteena on alla nähtävä video.

Jelly Bean toimii videon perusteella N9:llä varsin mainiosti. Jos kehittäjäryhmän into pysyy yllä ja kaikki palat loksahtelevat paikalleen, voisi Androidista varmastikin saada onnistuneen käännöksen N9:lle.

Projektista kiinnostuneet löytävät lisää tietoa aiheesta Nitdroidin keskustelupalstalta.

Lähde: My Nokia Blog

9 kommenttia

 1. Miksi joku haluu asentaa androidin N9:lle? Olisi mielekkäämpää asentaa Meego (tai Harmattan) android/lumia puhelimelle.

   1. Moi, voisitko vähän avata mielipidettäsi, eli kauanko sinulla on ollut N9
    käytössäsi ja miltä osin sen käytettävyys ja ominaisuudet ovat Androidia huonommat?(se sovellusjuttuhan me tiedetään).
    itselläni takana Windows mobile lähes kaikki versiot, symbian, android, bada ja webOs. WP ja IOS olen vaan hipeltänyt, eivät herättäneet kiinnostusta tai ostohaluja.
    Puoli vuotta olen käyttänyt Meegoa,(ja älkää nyt kukaan viisastelko että ”se ei ole meego vaan oikeastaan maemo harm…”) ja Android, vaikka ihan toimiva ja mielestäni hyvä käyttis onkin, ei mielestäni käytön helppoudessa ja kaiken toimivuudessa pärjää meegolle.

 2. No ei tod ole!! :DD olisi semmoinen sovellus, että saisi android sovellukset meegolle suoraan käännettyä!

  1. Android sovelluksia pystyisi melko pienellä vaivalla ajamaan kääntämättäkin MeeGolla. Alien Dalvik ja OpenMobile ACL tästä esimerkkeinä. Nokialla ei kuitenkaan ole tähän kiinnostusta, joten tuskin tullaan koskaan Android sovelluksia Harmattanilla näkemään. Saa nähdä miten käy Jollan MeeGo puhelinten kanssa.

 3. Vai päätöksessä ?? Meegohan jatkaa elämäänsä Jollassa.

  1. Toki näin, mutta Jollan MeeGo tulee olemaan käytännössä kuitenkin täysin eri alusta. Sen kehitys ei myöskään mitenkään liity N9:iin.

 4. Eikö kaikki sano että Android on helppokäyttöinen. Ei ole! MeeGo on helppokäyttöinen. Androidissa on vain paljon pelejä sekä sovelluksia. Mutta vähänaikaa sitten oli uutisissa että Androidin peleistä osa on viiruksia, koska Play-kaupassa ei tarkasteta sovelluksia ja pelejä.

Kommentointi on suljettu!