Samsung keskittyy loppuvuonna Androidiin ja Windows Phoneen

Onko badan tarina tulossa päätökseen?

Samsung-uutisiin keskittynyt SamMobile kertoo korealaisvalmistajan loppuvuoden älypuhelinmalliston muodostuvan kokonaan Androidista ja Windows Phonesta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön omaan bada-alustaan pohjautuvia laitteita ei ole luvassa. Viimeisimmät badaan perustuvat puhelimet Samsung julkaisi vuosi sitten IFA 2011 -messuilla.

Samalla Samsungin kerrotaan lykänneen Tizen-puhelinten julkaisun vuoden 2013 puolelle. Tietojen mukaan ongelmana olisi itse alusta, jonka kehitys ei ole vielä vaaditulla tasolla. Jossain vaiheessa korealaisvalmistajan huhuttiin sulauttavan bada ja Tizen yhteen, joten myös tällä seikalla saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa. Aika näyttää mikä on lopulta Samsungin ratkaisu oman älypuhelinalustan suhteen.

Korealaisvalmistajan Android-mallisto on hyvä ja pian nähtävä Galaxy Note 2 tulee vain vahvistamaan sitä entisestään. Yhtiön katseen sanotaankin olevan nyt erityisesti tulevissa Windows Phone 8 -puhelimissa, sillä Samsung ei halua päästää Nokiaa temmeltämään tällä kentällä yksinvaltiaan tavoin. Yhtiöltä saattaakin olla luvassa kova vastus Nokialle, jonka koko älypuhelinmallisto nojaa pian pelkästään Windows Phoneen.

Lähde: SamMobile