Windows Phone 8 -pohjainen Nokia Phi jatkaa tutulla muotokielellä

Matkapuhelinvalmistaja Nokialta odotetaan syyskuun 5. päivä mielenkiintoisia uutisia. Yhtiö polkaisee tuolloin käyntiin Nokia World -tapahtuman Helsingissä ja pitää lehdistötilaisuuden yhdessä Microsoftin kanssa New Yorkissa. Hyvin suurella todennäköisyydellä Nokia esittelee seuraavan sukupolven älypuhelimensa ja Microsoft kertoo lisää yksityiskohtia suomalaisvalmistajan uutuuksia vauhdittavasta Windows Phone 8 -alustasta.

Nokian Windows Phone 8 -malliston lippulaivan on jo tovin huhuttu kulkevan koodinimellä Nokia Phi. Olemme nähneet jo kuvia puhelimen väitetystä prototyypistä ja kuulleet tietoja sen ominaisuuksista. Nyt verkkoon leviää Yhdysvaltojen patenttivirastoon jätetty hakemus, jossa esiintyy N9:n, Lumia 800:n ja Lumia 900:n muotoja noudatteleva puhelin. Muotoilupatentin hyväksymispäivämääräksi on merkitty 21. elokuuta.

Kaikki tähänastiset merkit viittovat siihen suuntaan, että Nokia tulee jalostamaan N9:ssä esiteltyä muotokieltä myös seuraavassa lippulaivassaan. Puhelimen näytön odotetaan olevan kuitenkin edeltäjiään selvästi suurempi. Katselupinta-alaa huhutaan löytyvän peräti 4,7 tuuman verran.

Oman ja yksilöllisen muotokielen luominen on yleistyvä trendi mobiilimarkkinoilla. Parhaana esimerkkinä strategiasta toimii Apple, jonka iPhone-mallisto on edennyt muotoilullisesti sukupolvesta toiseen pääsääntöisesti hyvin pienillä muutoksilla. Samaan suuntaan on viime aikoina liikkunut myös Sony, joka on Nokian ohella kyennyt luomaan itselleen persoonallisen muotokielen.

Lähde: LiveSide.net

12 kommenttia

 1. Itseäni on alkanut jo tuo n9:n sama muotokieli kyllästyttämään.
  Jotain uutta jo nokia , tuossa uudessa lippulaivassa sais olla muutaki ihmeellistä ku iso näyttö ja WP8 , samsungiki aikoo tehä wp8 puhelimia ja niistä kyllä löytyy jotain hienoa mitä nokioista ei esim. nuo sIII puhelimista tutut jutut vois vaikka laittaa wp8 puhelimiin .

  1. Joo. Näin N9:n omistajana kyllä vähän tylsäks käy…

   Aiemmissa kuvissa oleva lippulaiva on ruma, koska nokia teksti ei ole keskellä.

 2. Tällaiset kosketusnäyttöpuhelimet todella tuntuvat muistuttavan malli mallilta enemmän toisiaan — huolimatta siitä kuka on kännykän valmistaja.

 3. Ei taida ihan niin helposti mennä sIII ”tutut jutut” mennä niin helposti wp8… Mitä ikinä sillä tarkoitatkin. Esim se applelta kopioitu äänentunnistus ei tasan tule samsungin wp8 puhelimeen…
  Samsungin muotoilu on taas niin mitään sanomatonta, niin en nokiata haukkuisi muotoilussa.

 4. Kyllä Samsung tulee julkaisemaan kalliimman hintaluokan WP8 -malleja tai malli,joka on teknisesti niitä maksimirajoituksia mitä WP8 tulee tukemaan eli prossuteho/ydin määrä,näytön maksimi resoluutio jne!.

 5. Kuules Jani Wp8 tukee 64 ytimeen asti, niin unelmoi vaan sinä rauhassa niitä Samsungin uber puhelimia.

 6. Tuleepas Mobiiliblogiin uutiset nykyään auttamatta myöhässä… Vähän nakertaa lukijaa, kun seuraamalla muita sivustoja tämänkin uutisen luin jo kaksi päivää sitten. Puhumattakaan siitä, että uutisten sisältö ei tarjoa arvoltaan mitään lisää.

  Esimerkiksi. MyNokiaBlogin kommenteissa porukka oli laskeskellut headphone jackin perusteella tämän patenttilaitteen olevan kooltaan N9/L800 ja L900 väliltä. Taasen lähemäs reunaa viety lasi viittaisi suhteessa isompaan näyttöön.
  Summasummarum huhut ja mutut yhteenvetona tämä laite on todennäköisesti 8xx -sarjaa, L900 pienempi, ~saman kokoisella näytöllä varustettu yksilö, joka tulee myyntiin Verizonilla. L800 ja L900 yhdistetty seuraaja, mutta ei Nokian lippulaiva.

 7. Itsekin vähän kyseenalaistin tuon muotoilun jatkuvan uusimisen, mutta onhan Applekin käyttänyt lähes samaa vuodesta toiseen hyvällä menestyksellä.

  Toivon, että Nokia kehittää tuota muotoiluinnovaatiota eteenpäin ja kehittää myös muita vastaavia.

  1. Vuoden kokemuksella: pyöristetyt sivureunat ei ainakaan polykarbonaattipintaisena ole paras mahdollinen muoto, koska yllättävän likuas eikä ote ole tukeva. Päätyjen pyöristämättömät kulmat taasen estävät puhelimen ”solahtamista” esimerkiksi taskuun. Eli muoto ehdottomasti vaatisi pientä hiomista.

 8. Itse toivon että jatkavat samalla linjalla. Kun on upea konsepti löydetty niin olisi tyhmää näennäisen kehityksen nimissä vääntämään kokonaan uutta muotoilua, joka tod näk ei kerää yhtä paljon positiivista huomiota kuin tämä. Ehkä nokian kannattaisi panostaa siihen puoleen mistä on tullut kritiikkiä. Pientä hienosäätöä voisi toki tehdä terävien kulmien kanssa ja Lumia 800 tyylisen latausportin kanssa.

 9. Lumia 900 jätti minut kaipaamaan hieman pyöreämmin muotoiltua suurinäyttöistä puhelinta. Tämä laite vaikuttaisi nyt vastaavan tähän toiveeseen. Ne kaksi muuta designiä ovat kuin varovaisia askeleita toisiin suuntiin.

Kommentointi on suljettu!