Nämä Samsung-puhelimet Apple haluaa vetää pois markkinoilta

Voitettuaan oikeustaiston Samsungia vastaan hakee Apple nyt aktiivisesti myyntikieltoa kahdeksalle korealaisvalmistajan puhelimelle Yhdysvaltojen markkinoilla. Kaiken kaikkiaan oikeus katsoi peräti 28 eri Samsungin puhelimen loukkaavan Applen patentteja, mutta myyntikieltoa Apple hakee vain kahdeksalle niistä. Tämä luultavimmin siksi, että useat malleista eivät ole enää myynnissä.

Applen mielestä seuraavat Samsungin puhelimet tulisi asettaa myyntikieltoon Yhdysvalloissa:

 • Galaxy S 4G
 • Galaxy S2 (AT&T)
 • Galaxy S2 (Skyrocket)
 • Galaxy S2 (T-Mobile)
 • Galaxy S2 Epic 4G
 • Galaxy S Showcase
 • Droid Charge
 • Galaxy Prevail

Korealainen Samsung on luonnollisesti ollut erittäin pettynyt oikeuden päätökseen. Valmistajan mukaan suurin häviäjä on lopulta kuluttaja, sillä päätös voi hidastaa uusien innovaatioiden kehittämistä sekä nostaa laitteiden hintoja. Samsung ei tule jättämään asiaan tähän, vaan aikoo valittaa oikeuden päätöksestä.

Lähde: The Verge

15 kommenttia

 1. Jenkit on niin sisäänpäinkääntynyt maa että on turha edes kuvitella kenenkään ulkomaalaisen firman voittavan yhtään oikeudenkäyntiä.
  Applen on helppo ratsastaa oman maan lainsäädännöllä.

 2. Kaiken kaikkiaan oikeus katsoi peräti 28 eri Samsungin puhelimen loukkaavan Applen patentteja, mutta myyntikieltoa Apple hakee vain kahdeksalle niistä. Tämä luultavimmin siksi, (että useat malleista eivät ole enää myynnissä).

  1. Kannattaa myös vaikuttaa johdonmukaiselta, ja vaatia vain muutamien mallien myyntikieltoa. Ja silloin kannattaa tietenkin valita ne, joilla vastustaja saataa tehdä tuottoa. Mistään todellisesta pelosta, että laitteet ovat liian Applen kaltaisia ei ole kyse.

  1. Mitä valitettavaa siinä on? Hyvä kun Samsung voi pitää lippulaivapuhelimensa myynnissä. Sen muotoilukin on niin poikkeava, että ei voi verrata iPhoneen.

 3. *sarkasm* ei piru kun mäkin menin halpaan ja tilasin vahingossa s2 at&t mallin kun piti tilata uusin iphone 🙁 *sarkasm*
  siis ymmärtäisin tavallaan jos edes kyseessä olisi meillä myynnissä olevat galaxy s/s2 mallit mut ei, eihän noissa jenkkimalleissa ole edes fyysistä mennunäppäintä edessä vaan neljä kapasitiivistä hipaisunäppäintä.
  josn nyt jostain kummasta valmistajat hylkäisisivät androidin ja siirtyisivät esim wp8 valmistajiksi niin sitten ei auttais muu kuin siirtyä takaisin symbianiin, ei vaan innosta siirtyä wp8 kaltaiseen hiekkalaatikkoon puhumattakaan että applelle tämmösen tempun jälkeen enään tekis mieli antaa edes punaista puupenniäkään.

 4. Toivottavasti nämä applen ryöstöyritykset karahtaisivat heidän omaan nilkkaa ja nekin pölvästit, jotka applen tuotteita ostavat, tajuaisivat kuinka heitäkin rahastetaan todella törkeästi.

  1. Apple tosiaan on ylihinnoiteltu p****yhtiö! En tajua miten 3.5 tuuman näytöllä varustettu retale 4s maksaa edelleen sen 620-730 euroa gigantin sivuilla… RYÖSTÖÄ!! HTC one x tai s3 ovat huomattavasti parempia ja laadukkaampia puhelimia ja maksavat silti 50-150e vähemmän jo tässä vaiheessa. Ei ole muuta kuin applen röyhkeyttä. En tule koskaan ostamaan applen tuotteita niiden hinnan takia.!! ARGGH!!!

   1. iPhone on kalliimpi koska siinä on paremmat ominaisuudet kuin yhdessäkään Android puhelimessa ja käyttis joka toimii moitteetta toisinkuin jatkuvasti kaatuileva Android

    1. Kyl jos saat androidin kaatuilemaan jatkuvasti niin käyttäjässä se vika. Pirun hyvin toimii sgs3 ilman kaatuilemista. iPhonen iOS mielestäni tehty jenkeille ja naisille jotka tahtovat simppelin ja yksinkertaisen puhelimen. Vähän jos tahot modaa puhelintasi taikka tehdä siitä oman näkösesi niin kyl se android on hyvä valinta.

 5. Teemu, älä sorru tähän ”nämä mallit” tai ”katso kuva” -otsikointii. Sivuston on laadukas ja toivottasti pysyy sellaisena. Kiitos muutoin hyvästä journalismista!

  1. Mielestäni tämä juttu osoitti lähinnä perehtyvää journalismia, sillä harva sivusto tekee tästä varsinaista pääjuttua. Tuomioistuimen päätöksen vakavuutta ei voi täysin ymmärtää, jossei tiedä sen käytännön seuraamuksista.

 6. Todella ikävää että samsung häviää tällaisia oikeusjuttuja, mielestäni monet kriteerit tuohonkin juttuun on ihan päästä revittyjä. Ihme kun apple kohdistaa vihansa samsungiin eikä googleen, googlehan se tässä on niiden suurin vihollinen. Ja android kehittyykin jatkuvasti niin armotonta tahtia että apple kyllä tippuu matkasta väistämättä. Tällä hetkellä android kyllä porskuttaa hyvällä etumatkalla, virallisen flash-tuen poistuminen vain harmittaa. Onneksi jelly beaniinkin saa flashin pikkuyrityksellä. Ja ne jotka täällä pätee androidin jatkuvasta kaatuilusta eivät edes ole tainneet sormellaan koskettaa 4.0/4.1 androidilla pyörivää laitetta 🙂

Kommentointi on suljettu!