Asha-malliston menestys pelaa Nokialle lisää aikaa älypuhelinmarkkinoilla nousemiseen

Nokian nousu älypuhelinmarkkinoilla antaa edelleen odottaa itseään. Yhtiön Lumia-mallisto myy kohtalaisesti, mutta ei missään nimessä tarpeeksi, ainakaan jos Nokia mielii vielä tavoitella paikkaa älypuhelinvalmistajien kuumimmassa kärjessä. Suomalaisvalmistajan onneksi kehittyville markkinoille suunnattu Asha-tuoteperhe menestyy hyvin, kertoo Bloomberg.

Investointipankki Alfred Berg Asset Managementillä työskentelevä Teemu Perälä pitää Asha-malliston hyvää myyntiä Nokialle tärkeänä. ”Nokian Asha-puhelimet myyvät melkoisen hyvin ja se on positiivinen uutinen Nokialle, sillä se antaa yhtiölle lisäaikaa palauttaa älypuhelintoiminta jaloilleen”, kommentoi Perälä.

Nokian halpapuhelimet kiinnostavat kuluttajia, sillä ne imitoivat hyvin älypuhelimia. Uusista Asha 305-, Asha 306– ja Asha 311 -malleista löytyy täysimittainen kosketusnäyttö, sovelluksia ja sosiaaliset palvelut, mutta siitä huolimatta ne maksavat alle 100 euroa. Intialaisen Univercell-myyntiketjun omistaja Sathish Babu kehuu Asha 305– ja Asha 311 -mallien kysynnän olevan fantastista. Liikeketju kattaa yli 500 myymälää.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop nostaa kasvavan peruspuhelinmyynnin keskeisiksi valteiksi näyttävän muotoilun ja värit. Toisella neljänneksellä suomalaisvalmistajan myynti peruspuhelimissa nousi kaksi prosenttia vuodentakaiseen nähden, vaikka markkinat laskivat samaan aikaan peräti 15 prosentilla.

Lähde: Bloomberg

2 kommenttia

  1. Kuvassa näkyvä Asha onkin muuten yllättävän hyvä laite. Ylhäältä löytyy Androidista ja Bellestä tuttu drop-down menu missä voi helposti hallita nettiyhteyksiä ja Bluetoothia. Todella näppäriä laitteita, ja kosketusnäytön toimivuus on yllättävän hyvällä tasolla hintaan nähden. En siis yhtään ihmettele menestystä! 🙂

Kommentointi on suljettu!