Samsung tuo markkinoille läpinäkyvän näytön

Näyttöpaneelien kehitys on keskeisessä roolissa ajateltaessa tulevaisuuden älypuhelimia ja televisioita. Valmistajat pyrkivät jatkuvasti parantamaan niiden teknisiä ominaisuuksia sekä pienentämään näyttöjen kokoa. Lähitulevaisuudessa mullistuksia saattavat tarjota taivuteltavat näytöt, mutta myös läpinäkyvyys voi olla tekniikka, joka löytää tiensä mobiililaitteisiin.

Korealainen Samsung on esitellyt markkinoille 22 tuuman näytön, jonka erikoisuus on läpinäkyvyys. Se rakentuu ohuesta LCD-paneelista läpinäkyvän näytön päällä. Samsung markkinoi näyttöään erityisesti myymälöihin, joissa sen avulla voidaan toteuttaa uudenlaisia tuote-esittelyratkaisuja.

Mobiilimarkkinoilla läpinäkyvä näyttö muistetaan parhaiten tuolloin vielä Sony Ericssonin tunnetun matkapuhelinvalmistajan Xperia Pureness -mallista. Myyntiin asti saapunut laite sisälsi läpinäkyvän mustavalkonäytön. Sittemmin ideaa on vienyt eteenpäin muun muassa japanilaisoperaattori NTT Docomo, joka esitteli keväällä prototyppiä läpinäkyvällä kosketusnäytöllä.

Alustavien tietojen mukaan Samsungin näyttö rantautuu markkinoille syyskuussa.

Lähde: The Verge & Samsung Tomorrow