Sonyltä Android-uutuuksia: Xperia V ja Xperia J

Lippulaivamalli Xperia T:n lisäksi Sony on esitellyt markkinoille myös Xperia V ja Xperia J -puhelimet. Molemmat saapuvat myyntiin kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana mustana, valkoisena ja pinkkinä, joiden lisäksi Xperia J:stä on saatavilla myös kultainen väriversio.

Xperia V on mielenkiintoinen laite, sillä se sisältää ominaisuuksia, joita yhtiön uudesta lippulaivasta ei löydy. Näihin kuuluvat LTE-yhteydet ja IP55/57+ -sertifikaatti, joka takaa peruspuhelinta paremman suojan iskuja, pölyä ja vettä vastaan. Xperia V kestääkin olla upoksissa metrin syvyisessä vedessä puolen tunnin ajan ilman vaurioita.

Toimintoja Xperia V:ssä hallitaan 4,3 tuuman Reality Display -kosketusnäytön (BRAVIA Engine 2, 1280 x 720 pikseliä) kautta. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat Android 4.0 -käyttöjärjestelmä (päivitettävissä 4.1-versioon), NFC, MHL, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, 13 megapikselin Exmor R -kamera ja 1,5 gigahertsin Qualcomm MSM8960 -tuplaydinsuoritin.

Sony Xperia J on joukosta selvästi edullisin. Se pohjaa Android 4.0 -käyttöjärjestelmään ja sisältää gigahertsin Qualcomm MSM7227A -suorittimen. Kosketusnäyttö on neljä tuumaa ja se yltää 854 x 480 pikselin tarkkuuteen. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera ja uutuus tukee WiFi-, GPS- ja Bluetooth-yhteyksiä.

3 kommenttia

  1. Nyt täytyy nostaa hattua Mobiiliblogille: olette ainoa blogi, joka käyttää aikaa ja palstatilaa myös Sonyn laiteuutisille.

    Jos joku valittaa että MBlogi on liian jäljessä uutisissaan, niin tässä on sen vahvuus! Ei ole syytä, miksi näiden tyylikkäiden laitteiden uutiset olisivat vähemmän mielenkiintoisia. Varsinkin kun muistelee Sonyn puhelinpuolen skandinaavista perintöä.

    1. Kiitos! Tasapuolisesti pyrin näiden Suomessa tunnetuimpien valmistajien julkistuksia käsittelemään. Toisinaan parin päivän viiveellä… 🙂

  2. Tuo Xperia V vois kyllä olla itelle sopiva joululahja.. ei tarttis aina lenkillä jännätä että kastuuko se puhelin siellä taskussa. Ainakin verkkokauppa.com ja huvilaite.fi näköjään sitä jo kauppaavat ennakkoon.

Kommentointi on suljettu!