Sonyltä roisketiivis tabletti Android-käyttöjärjestelmällä

Elektroniikkavalmistaja Sony tuo Suomessa myyntiin syyskuussa uuden Android-pohjaisen tabletin. Ohueen alumiinirunkoon koottu Xperia Tablet S on saatavilla sekä 3G:llä että ilman. Malliston edullisin versio tarjoaa 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja WiFi-yhteydet. Se kustantaa 450 euroa. Kalleimmasta mallivariantista löytyy 3G-tuki ja 64 gigatavua tallennustilaa. Kyseisen mallin suositushinta on 770 euroa.

Xperia Tablet S rakentuu neliytimellisen NVIDIA Tegra 3 -piirisarjan ja Android 4.0 -käyttöjärjestelmän ympärille. Se sisältää hyödyllisen Guest Mode -tilan, jolla laitteeseen voidaan luoda henkilökohtaisia profiileja perheenjäsenille ja vieraille. Eri käyttäjille on mahdollista asettaa henkilökohtaisia taustakuvia, kuvakkeita ja sovelluksia.

Sisäänrakennettu infrapuna tekee Sonyn tabletista kodin yleisen kaukosäätimen. Japanilaisvalmistaja on vienyt ominaisuutta muita pidemmälle kutsumallaan makrotoiminnolla. Käyttäjä voi ohjelmoida tablettiin valmiita komentosarjoja. Makron avulla käyttäjä voi muun muassa pyytää Xperia Tablet S:ää laittamaan TV:n, digiboksin tai kotiteatterin päälle tai vaikkapa säätää ääntä. Komentojen toteuttamiseen tarvitaan vain yksi kosketus.

Mukana toimitettava Walkman-musiikkisoitin kokoaa automaattisesti Facebook-ystävien tykkäämät laulut ja diskografiat yhdeksi listaksi. ClearAudio+ -tila varmistaa musiikin rikkaan ja nautinnollisen äänentoiston.

Roisketiiviyden ansiosta pieniä vesipärskeitä ei tarvitse pelätä. Tabletin voi huoletta ottaa mukaan esimerkiksi rannalle tai keittiöön.

Sony Tablet S:n muita tärkeitä ominaisuuksia ovat Bluetooth 3.0, WiFi, SD-muistikorttipaikka, GPS, kahdeksan megapikselin takakamera ja megapikselin kamera etupaneelissa. Kosketusnäyttö on kooltaan 9,4 tuumaa ja yltää 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen. 6000 mAh:n akku tarjoaa voimaa kymmenen tunnin surffaussessioon.

1 kommentti

  1. Itseasiassa ihan mielenkiintoisen oloinen tablettikonsepti. Sinänsä myös kiva, että roisketiiviydestään huolimatta laite näyttää hyvältä. Todellisuudessahan kaikkien puhelimien ja tablettien pitäisi olla tiiviitä ja kestäviä, ei ole syytä miksi niiden ei tulisi olla. Pidän ideasta, että tabletilla on tarkoitus olla monta käyttäjää, ja miten se sitoutuu huushollin muuhun elektroniikkaan. Ainoa kysymys lienee tukeeko se muitakin televisioita ja stereoita kuin Sonyn omia.

Kommentointi on suljettu!