Samsungilta älypuhelinsovellus autoilijoille: Drive Link

Samsung on julkaissut uuden sovelluksen Android-puhelimilleen. Aluksi Galaxy S III -puhelimelle saatavilla oleva Drive Link saapuu lähitulevaisuudessa myös yhtiön muille Android 4.0 -pohjaisille älypuhelimille. Ikävä kyllä Suomi ei lukeudu sovelluksen 21 tuetun maan joukkoon, vaikka esimerkiksi Ruotsi ja Norja ovat listassa mukana. Sovellus ei siis ainakaan toistaiseksi ole suomalaiskäyttäjien ulottuvilla.

Drive Linkin ideana on helpottaa älypuhelimen keskeisimpien toimintojen operoimista autossa. Käyttöliittymä on suunniteltu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi. Tähän on pyritty kookkailla painikkeilla sekä suurikokoisella tekstillä. Sovelluksen keskeisenä ajatuksena on tarjota yksinkertainen pääsy musiikkiin, navigointiin ja puheluihin hands free -ratkaisun välityksellä.

Sovellukseen on rakennettu myös tuki MirrorLink-teknologialle. Se luo yhteyden älypuhelimen ja auton viihdekeskuksen välille. Sen myötä puhelimen toimintoja voidaan hallita suoraan auton oman järjestelmän kautta. Tuki tekniikalle on vielä hyvin vähäistä, mutta sen takana seisovat useat merkittävät autonvalmistajat kuten Volkswagen, GM ja Toyota.

Musiikkia käyttäjä voi soittaa Drive Linkin välityksellä suoraan autonsa kaiuttimista. Muutamissa maissa käytettävissä on myös ääneenlukutoiminto. Käyttäjä voi siis kuunnella saapuneet viestit ja ystävien sosiaalisten palveluiden päivitykset turvallisesti autoilun aikana.

Lähde: Samsung Tomorrow

2 kommenttia

  1. Nokian Autotila on ollut tarjolla pitkän aikaa Symbianille.
    Samsung taitaa käydä vähän hitaalla oikeustaisteluiden takia.

  2. Joo näitä oli jo keväällä esittelyssä Samsungiltakin kun sonyn uusia mirror link soittimia esiteltiin. mm. engadgetin arkistoista löytyy juttua. N9:lle on samaista softaa kaupan ollut jo hyvän aikaa hintaan 20e. Tuki tälle Mirror Linkille ei nyt niin vähäistä muutenkaan enää ole, sillä Sony, JVC ja Alpine myyvät näitä soittimia jo Gigantissa. Pioneer, Kenwood ja muut tuo uusia malleja vuoden vaihteessa ja Toytalla tais olla tuo jo jossain autossa vakiona.

Kommentointi on suljettu!