Kuvavuoto ja villi huhu: Nokia Lumia 920 tulee PureView -kameralla

Nokialta toivotaan kovia näyttöjä 5. syyskuuta, jolloin yhtiö pitää yhdessä Microsoftin kanssa New Yorkissa lehdistötilaisuuden. Jotain todella vetovoimasta tarvitaankin, jotta taistelu Samsungin Androideja ja tulevaa kuudennen sukupolven Apple iPhonea vastaan on mahdollista.

Tuore huhu Lumia 920 -mallista antaa ymmärtää, että jotain erittäin mullistavaa on luvassa. Mitä? Tietenkin N9:n muotokieltä mukaileva Windows Phone 8 -puhelin PureView-kameralla. Huhu kuulostaa ehkä jopa liiankin hyvältä ja vuodetun kuvan perusteella on vaikea uskoa, että kamera yltää ainakaan 808 PureView -mallin tasolle. Tämä siksi, että kameramoduuli tarvitsee paljon tilaa.

Kuvan Lumia 920 -malliksi väitetystä puhelimesta on vuotanut verkkoon Twitter-käyttäjä @evleaks. Sen kerrotaan olevan huhuttu Nokia Phi -koodinimellinen malli, josta on sanottu löytyvän nykyisiä Lumioita suurempi näyttö. Paneelin koko on huhuissa pyörinyt 4,7 ja 4,5 tuuman välillä. Evleaks vihjaa näytön kooksi 4,5 tuumaa.

Lähde: The Verge

11 kommenttia

 1. Mietin aluks, et näyttääks hyvältä kun nokia teksiei oo keskel, mutta ihan jees toi on.

  1. Mietiskelin kanssa samaa, mutta ihan hyvältähän tuo noinkin näyttää.

 2. En usko että tuossa pv:tä on. Ehkä korkeintaan 20 megapikseliä.

 3. Vastaus Jekkulle

  PV tarkoittaa sitä tekniikkaa millä kuva pakataan, pureview voidaan myös toteuttaa 20 megapikselin kennon kanssa, ei kannata puhua jos ei tiedä.

 4. Saa nähä mitä nokialaiset on tällä kertaa kuvanneet järkkäreillään kusettaakseen tämänkin puhelimen kameran laadun

 5. Pureview on markkinointinimi. Hyvän tuosta 808:n kamerasta tekee iso kenno. Nokian halpamaiset markkinointikeinot tietäen voisin vaikka vannoa että tähän on ympätty ”tavallinen” 21mpix kenno, jolloin kuvanlaatu Pureview-moodilla on huonompi kuin vastaava esim. 5mpix kennolla otettu.

  1. Vierashan varsinainen ”asiantuntija” on.

   1. Kattos kun melkein arvasin.. 8 Mpix ”PureView” sieltä on tulossa. Tällä ei ole siis mitään tekemistä tuon 41Mpix kameran kanssa.

 6. Sama se mitä sanotte, itsellä ollut nokia 808 jo noin kaksi kuukautta ja kuvanlaatu on jotain ihan käsittämätöntä ja videokuva vielä parempi. Kännykkäkin toimii ihan ok sen kanssa oppii elämään, opera netti ok. ja TM puheet kameran kaatuilusta kyllä ihan käsittämättömiä tai ei niitä ainakaan minulla ole ollut

 7. …jonkun huhun mukaan laitteessa on langaton laturi…

Kommentointi on suljettu!