Hei, Open webOS elää! Ensimmäinen beta saataville

Palmin vuonna 2009 julkistaman webOS:n tarina markkinoilla on ollut vaikea. Tuo niin lupaavalta vaikuttanut alusta siirtyi vuoden 2010 aikana HP:n omistukseen, joka epäonnistui täydellisesti suunnitelmissaan sen suhteen. Niinpä siihen perustuvien laitteiden valmistus lopetettiin nopealla aikataululla. Vaikka HP lupautui avaamaan alustan yhteisölle, ei webOS:n tulevaisuus ole vaikuttanut kovin lupaavalta.

Valoa tunnelin päähän tuo Open webOS -projektin eteneminen ensimmäiseen beta-versioon. Julkaisu kattaa 54 avoimen lähdekoodin komponenttia ja 450 000 riviä koodia. Se on julkaistu Apache 2.0 -lisenssillä.

Tarjolle on tuotu kaksi julkaisua. Ensimmäinen antaa mahdollisuudet kehittää nykyisen webOS-paketin käyttökokemusta uusilla ominaisuuksilla ja muilla parannuksilla. Toisen avulla kehittäjät voivat kääntää alustan uusille ja mielenkiintoisille laitteille.

YouTube-palveluun ladattu lyhyt video Open webOS Beta 1.0:sta antaa hieman käsitystä projektin tilasta. Videolla alustaa ajetaan Ubuntu-järjestelmän päällä.

Lähteet: PhoneArena & Open webOS

1 kommentti

  1. Otsikko on varsin erikoinen. 😀 tulee ainakin asia selville. Hyvä artikkeli.

Kommentointi on suljettu!