Nokia myynyt seitsemän miljoonaa Lumiaa

Eilen lanseeratuilla Lumia 820– ja Lumia 920 -puhelimilla on niskassaan suuret paineet. Uusien Windows Phone 8 -puhelinten myynnin on oltava nykyistä tarjontaa paremmalla tasolla, tai muutoin Nokian nousu älypuhelinmarkkinoilla uhkaa jäädä pelkäksi haaveeksi.

Valmistajan ensimmäisen sukupolven Lumia-mallisto ei ole onnistunut nousemaan suureksi hitiksi. Tähän mennessä valmistaja on myynyt neljästä mallista koostuvaa tuotelinjaansa seitsemän miljoonaa kappaletta. Tästä määrästä yhtiö myi arviolta neljä miljoonaa huhti-kesäkuussa ja kahtena aikaisempana neljänneksenä parisen miljoonaa. Heinä-elokuussa myynti vaikuttaisi kuitenkin hyytyneen selvästi, jääden kuukausitasolla selvästi alle miljoonan.

Nokian älypuhelinmyynti kolmannella neljänneksellä uhkaa jäädä erittäin heikoksi. Uudet Lumiat saapuvat myyntiin vasta loka-joulukuussa, joten uutuuksia saadaan odottaa vähintään kuukauden verran. Tämä voi olla likaa, sillä 12. syyskuuta Apple esittelee uuden iPhonen, jolla on tunnetusti suuri markkinaosuus Yhdysvalloissa. Jos se ehtii myyntiin edes muutamaa viikkoa ennen Lumioita, on Nokian tilanne rapakon takana jälleen hankala.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Vaikka iPhone tulisi myyntiin uusien Lumioiden jälkeen, olisi tilanne silti Nokialle hankala. Lumia 900:n myyntiluvut USA:ssa olivat pettymys, kuinka ihmeessä ainakin maallikon silmään lähes identtinen 920(plus pienemmät tiilet) myisi paljoa enempää?
    Ok, tuleva iPhone saattaa muistuttaa hyvin paljon edeltäjäänsä ja osoittautua pettymykseksi, mutta se tulee myymään paljon juuri mainitsemanne vahvan markkinaosuuden takia.
    Eipä hyvältä näytä, onneksi kukaan ei vielä ole heittänyt: ”odottakaas WP9:iä, sitten räjähtää”, tai: ”se 5 gigapikselin PureView tulee muuttamaan…”.

  2. mennä vuoden lopulla alle 1 milj., tän vuoden Q1:llä kuulemma liki 2 milj. ja Q2:lla jo 4 milj. juu eli liki 7 milj. kesäkuun loppuun mennessä. Eli nyt Q3:lla enää vain ’hajamyyntinä’ muutam (sta)tuhatta, kun yht se 7 milj tähän mennessä… Samaan aikaan Samsung SIII:a on myyty 3 kk:ssa yli 20 milj!
    Siis moninkertaisesti murto-osa-ajassa… Ja uudet wp-Lumet tullevat kauppoihin vasta marraskuussa…

  3. Artikkelia voisi myös korjata, koska tuo ei ole tähän mennessä. Noista luvuista puuttuu pari viimeistä kuukautta

Kommentointi on suljettu!