Videolla: Nokia Lumia 920

Olemme nähneet jo muutamia Nokian virallisia markkinointivideoita, joissa yhtiö esittelee myöhemmin kuluvan vuoden aikana myyntiin saapuvaa Lumia 920 -lippulaivaansa. Nyt on kuitenkin aika katsastaa lisää käyttökokemusvideoita, joita Nokian New Yorkin julkistamistilaisuudessa olleet toimittajat ja bloggaajat pääsivät kuvaamaan.

Lumia 920:n tärkeimmät valttikortit tulevat olemaan muotoilu, PureMotion HD+ -kosketusnäyttö ja PureView-kamera. Uutukaisen näytön vasteajan kehutaan olevan kilpailijoitaan selvästi nopeampi, jonka ansiosta sisältö ruudulla on terävää myös liikkeessä. Kameran innovaatioihin kuuluu optinen kuvanvakain, joka vähentää tärinästä syntyviä häiriöitä. Rakenne on puolestaan yhtenäisen tyylikäs ja puhelin on saatavilla useissa eri väreissä.

Lähteet: TechnoBuffalo, SlashGear & PhoneDog

24 kommenttia

 1. No niin, nyt vaan ostamaan Nokiaa ja Nokian puhelimia! Parasta mitä markkinoilla on.

 2. Ei toi vaan iske. eikä tossa toasiaa ole mitään parenpaa, kilpailioihin nähden muuta kuin tuo kamera. Jos sekään sillä kaikki esimerkki videot ja kuvathan otetiin, ammatti kuvaus kalustolla. Eikä mulla mitään Nokiaa vastaan en ostais WP puhelinta muiltakaan merkeiltä.

  1. Mika: Kuvat on otettu Lumia 920 protopuhelimella joten se siitä. Käyttöjärjestelmästä ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta miten on Lumia 920 puhelimen laita verrattuna kilpailijoihin? Voit vapaasti kertoa mitä parempaa on esimerkiksi iPhonessa tai Samsungissa, saat itse valita kilpailijoiden puhelimet mihin vertaat? 😀

   1. Minkään puhelimen kamera ei pysty tuollaiseen. Ei edes iPhonen joka on valovuosia nokialaisia edellä

 3. Minä ostan tuon heti sillä olen kyllästynyt tähän SGS2:n takkuiluun, kuumenemiseen ja mitättömään akkukestoon.

 4. must tää on kyl tän hetken ylivoimasesti tyylikkäin käyttis. ostaisin saman tien jos olis sovellukset kunnos

  1. Niin no, yli 100 000 sovellusta, luulisi aika hyvin löytyvän sen mitä tarvitset. Esimerkiksi androidin puolesta miljoonasta sovelluksestä löytyy noin 499 800 sovellusta mitä tuskin ikinä tarvitset. Sovellusten määrällä ei enää ole suurtakaan merkitystä siihen valitako iOS, Android vai WP.

 5. Vaikka Lumia 800 omistankin, kyllä tuo ostoon menee, riippuen aika paljon kameran laadusta. Arvosteluja odotellessa.

 6. Hyvä puhelin, mutta Nokiaa en enää osta. Galaxy S3 riittää siihen asti kunnes 4 tulee.

 7. Matti Meikäläinen.
  Niin no, yli 100 000 sovellusta, luulisi aika hyvin löytyvän sen mitä tarvitset. Esimerkiksi androidin puolesta miljoonasta sovelluksestä löytyy noin 499 800 sovellusta mitä tuskin ikinä tarvitset.

  Fakta on se,että Nokia käyttää myöskin Androidin sovelluksia (Microsoft syyllinen tähän omilla syytöksillään ja lisenssimaksujen kiskonnalla Android-valmistajilta)!.

 8. sovelluskaupan tarjonnasta aina tietty osa on täyttä roskaa ja osa hyödyllisiä. joten jos wp tarjoaa 100 000 sovellusta joista 10% on hyödyllisiä niin android tarjoaa silti kymmenkertaisen määrän hyödyllisiä sovelluksia

  1. 100 000 sovelluksesta 10% on 10 000 sovellusta, eli aika paljon. Mitä väliä määrällä jos ne löytyvät mitä oikeasti tarvitsee. Ainakin itse olen löytänyt ne mitä tarvitsen. 200 versiota samasta sovelluksesta tuskin kukaan tarvitsee.

 9. Pitää sanoa, että Nokia on kyllä kehittynyt huimasti kuvaamisratkaisuissaan. Navigointi perinteellisesti on ollut vahva alue (no joo muotoilu ei myöskään seuraa valtavirtoja). Mutta miksi ihmeessä noita erottautumisasioita pitäisi markkinoida vain WP-alustalla, miksei myös Androidissa?

 10. Masalle voin sanoo et esim näyttö on tossa todella pieni, selaimena ainoastaan ie10 eli netti käytettävyyttä ei ole. Nyky päivänä tärkeetä ainakin mulle et voi nettiä käyttää puhelimella. Mukattavuus on wp alustoissa olematon. puhelimen käytettävyys hankala ei looginen. Kartat ja navigointi heikompaa kuin Androidilla. Siis tuo ei pärjää Samsungin uusille Andoideille millään muulla kuin tolla kameralla. Ja mulle sillä ei ole väliä kun Sampan kamera riittää täydellisesti. En omista erillistä digikameraa. Niin ja sit Google yhteen sopivuus on omaa luokkaa androilla.

  1. Mistä ihmeestä noi tuli.
   Nettiselainhan on ihan loistava ja sulava kun mikä jo Mangossa.
   Näyttö todella pieni- 4.5″ mitä ihmettä 😀
   Käytettävyys ei looginen- androidissa jotenkin loogisempi vai :D. WP:hän on nimenomaan iphonen kanssa samoilla linjoilla että käytettävyys on helppoa ilman mitään kikkailuja. Tietotekniikkaan perehtymättömällä tyttöystävälläni ei ole ikinä ollut ongelmia Lumian käytössä. Android taas tunnetusti enemmän niille jotka haluaa muokata ja kikkailla käyttiksen kanssa.
   Kartat ja navigointi heikompia- et oo jälleen tosissas. Nehän on saanut kehuja joka arvostelijalta, aivan kuten nettiselainkin.

   En sano että Android on jotenkin huono tai huonompi, mutta noi oli mahdollisesti kummallisimmat ja tuulesta temmatut perustelut mitä oon ikinä kuullut. Et ole selkeästi käyttänyt WP:tä 10 min kauempaa tai jos olet, biaslasit silmillä. t:sanaton.

   1. Niin no nythän taas kyllä osaks maku asiota. Mut kyllä kaikki perustelut oli ihan puhtaita omia kokemuksia. Ja kaikkia käyttiksiä sympianista lähtien on tullu käytettyä. WP;tä kylläkin vähiten mut tuttu on. Ei vaan sovi mulle. WP ja IOS on vaan jotenki niin suljettuja käyttiksiä. Ja jos nyt myyntilukuja katotaan niin yllättävän moni on samoilla linjoilla. Sampalla jopa Galaxy Note on myyny enemmän kuin lumiat. Ja SGS3 100 päivässä 20 miljoonaa kpl. Note löytyy myös omista käsiatäni. En ole mikään Samppa uskovainen eka samppan puhelin nyt käytössä. Mut tällä hetkellä Samppa vaan tekee mulle parhaiten sopivat puhelimet. Ja käyttiksistä kyllä pitkän aikaa tuun käyttämään Androidia. Eikä ole mitään Nokiaa tai muita merkkejä vastaan. Mut toinen tykkää äitistä toinen tyttärestä onneks löytyy markkinoilta Android WP Symppari Meego Ios niin et on mistä valita.

    1. Nimenomaan makuasioita. Katotaan miten WP8 ja Lumian toinen aalto pärjää, uskoisin että paremmin kun speksit saadaa kilpailujoiden tasolle. Vanhat Lumiat on todella hyviä luureja mutta kyllähän ne speksien osalta jää kilpailijoista jälkeen, muutenkin käyttis oli ennen Nokian mukaan tuloa useimmille tuntematon, näin ainakin uskoisin.

    2. Lainaus käyttäjältä mika: ”Masalle voin sanoo et esim näyttö on tossa todella pieni”.
     Huono yritys, 4,5 tuumaa! 😀

     ”selaimena ainoastaan ie10 eli netti käytettävyyttä ei ole. Nyky päivänä tärkeetä ainakin mulle et voi nettiä käyttää puhelimella.”
     Lumia 800:ssa on vanha ie ja tehot puolet SG2:sta, siitä huolimatta se ylsi testeissä lähes SG2:n lukemiin. Joten eikähän tämä uusi Lumia uusilla tehoilla ja uudella selaimella mene samoihin kuin SG3 tai jopa edelle. Ja sen verrana vielä nettiselailusta, että nykyään on se ja sama minkä valmistajan lippulaivapuhelimen ostat, niin varmasti on hyvä ja nopea nettiselain. Nettiselailun nopeuksien vertailut alkavat oleen mennyttä, nyt pitää verrata muita asioita.

     ”Mukattavuus on wp alustoissa olematon.”
     Tätä ei vielä kukaan tiedä, koska WP8:a ei ole julkaistu 😀

     ”puhelimen käytettävyys hankala ei looginen.”
     Windows Phone on testeissä ollut paras nimen omaan käytettävyydeltään ja etenkin helppoudeltaan, toisena tulee iPhone ja kolmantena vasta Android. Etenkin ensimmäistä älypuhelinta hankkiville WP on ollut juuri tämän vuoksi mieluinen.

     ”Kartat ja navigointi heikompaa kuin Androidilla. ”
     Tästä ei kannata edes keskustella, Andoidilla kun ei edes ole kunnollista offline navigointia. Vasta juuri Amazon hylkäsi Googlen (Android) kartat ja teki sopimuksen Nokian kanssa.

     ”Siis tuo ei pärjää Samsungin uusille Andoideille millään muulla kuin tolla kameralla.”

     … ja lisäksi, parempi näyttö (nopeampi 2,5x, näkyy auringossa, voi käyttää hanskoilla,kynällä,kynsillä jne…), integroitu langaton lataus, naarmuuntumattomat kuoret, huomattavasti kevyempi käyttis, 30% tehokkaampi akku jne jne…

     ”Niin ja sit Google yhteen sopivuus on omaa luokkaa androilla.”
     Heh, lähes joka kodissa on Windows, joten eiköhän tällöin ole itsestään selvää, että myös Windows -puhelimet tule olemaan ylivoimaisia juurikin yhteensopivuuden osalta.

     Että semmosta, jännää kun kukaan ei osaa oikeasti perustella miksi Android tai iOS on parempi 😀

 11. Meikäläinen ostaa tämän Lumia 920:n heti kun tulee saataville.
  Vielä kun osaisi päättää mikä väri olisi paras. Ehkä musta on kuitenkin loppupelissä hienoin?

 12. hienosti osaat kirjoittaa mika. loistava kirjoitus taito

 13. Vuosien tauon jälkeen alkaa itselläni luottamus Nokiaan palautua. Huolimatta siitä, että viime viikon Nokia World -tapahtuman katsominen herätti esiintyjien puolesta myötähäpeän tunteita, ei esiteltyjä uusia tuotteita voi olla pitämättä loistavina. Nyt on tehty jotain todellakin oikein. Jos ja kun WP8 toimii käytännössä ja isossa mittakaavassa kuten on jo demottu, ei Nokialla pitäisi olla enää mitään hätää.

  Mulla on pieni kutina, että tulevat jo esitellyt sekä verhon takaa paljastuvat Lumiat tulevat herättämään kiinnostusta ja ihastusta. Katsokaamme mitä tuleman pitää.

 14. Omistan itse SGS3 ja on pakko sanoa että uusi Lumia 920 on kyllä mielenkiintoisen oloinen puhelin. Paljon hyvää mutta tottakai jotaih kehitettävääkin. Ei mikään puhelin täydellinen ole. Omistin ennen iPhone 4 ja siinä oli omia rajoittuneisuuksia jota taas androidilla ei ole kun taas SGS3 on herkkä jäätyilemään välillä. Toivottavasti tämä puhelin lyö läpi. ihan vaan Suomen kannalta.:)

 15. Patu
  Toivottavasti tämä puhelin lyö läpi. ihan vaan Suomen kannalta.:)
  Eli?.

 16. Minusta ainakin tuntuu että tämä malli lyö itsensä läpi!
  Uskon, että Nokia nousee, kunhan saavat Microsoft Windows 8 käytiksen
  puhelimet vauhtiin.
  Apple ja Samsung ovat hieman etulyönti asemassa vielä, koska Nokia
  uskoi liian kauvan omaan Symbia käyttikseen sekä – ekosysteemiin ja
  ”putosi kelkasta”.

Kommentointi on suljettu!