Samsung tuo LTE-tuen Galaxy S III-, Galaxy Note II- ja Galaxy Note 10.1 -laitteisiinsa

Amerikassa jo arkipäivää oleva LTE-verkkotekniikka laajenee hiljalleen myös Suomessa kuluttajien saataville. Neljännen sukupolven verkkotekniikan levinneisyys on Suomessa suppea ja sitä tukevia päätelaitteita on saatavilla hyvin vähän. Tilanne on muuttumassa kuitenkin parempaan suuntaan, josta kielii Samsungin ilmoitus tuoda suosituista Galaxy S III-, Galaxy Note II– ja Galaxy Note 10.1 -laitteistaan 4G-versiot Suomen markkinoille.

Uusi Galaxy S III 4G tulee markkinoille mustana Onyx Black -versiona. Se sisältää saapuessaan uuden Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän. Puhelin tarjoaa kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, joka on tuplaten perusmalliin nähden. Kauppoihin saapuu kaksi variaatiota 4G-versiosta, jotka tukevat eri LTE-taajuuksia: 800/1800/2600 MHz ja 900/1800/2600 MHz. Molemmat nähdään myynnissä loka-joulukuun aikana.

Galaxy SIII 4G tuo entistä useampien ulottuville mahdollisuuden käyttää korkeita tiedonsiirtonopeuksia. Ne sopivat täydellisesti elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistoon esimerkiksi HBO Nordicin lokakuun puolivälissä aloittavasta palvelusta”, sanoi Samsungin uuden mobiilitekniikan Pohjoismaiden tuotepäällikkö Michael Alström.

Samsungin molemmat Note-sarjan 4G-mallit tukevat laajasti LTE-taajuuksia: 800/900/1800/2600 MHz. Galaxy Note II 4G ja Galaxy Note 10.1 4G saapuvat Pohjoismaihin vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Huippunopeiden siirtonopeuksien lisäksi Galaxy Note 10.1 4G:n mukana tulee ilmainen kuuden kuukauden tilaus HBO:n uuteen viihdepalveluun”, paljasti Samsungin telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Kuva: Softpedia

16 kommenttia

 1. Hyvä Samsung! Mobiilimarkkinoiden edelläkävijä!!!

 2. Mikähän operaattori mahtaa ekana tarjota 4G liittymää? Ei ole näkynyt..

 3. Aikamoista huhua vielä tuo kahden gigatavun ram-muisti..

  1. Suora lainaus Samsungin tänään julkaisemasta lehdistötiedotteesta:

   Tekniset tiedot Galaxy S III 4G: Kaksi versiota, jotka tukevat eri LTE-aallonpituuksia: LTE 800/1800/2600 MHz tai LTE 900/1800/2600 MHz. Muuten versiot ovat identtisiä; käyttöjärjestelmä on Android 4.1 (Jelly Bean). LTE DL/UL jopa 100/50 Mbps ja HSPA+ jopa 42 Mbps. Myös CSFB-tuki. Varustettu 1,4 Ghz:n Quad core-suorittimella ja 2 GB:n RAM-muistilla sekä 4,8 tuumn hd-superamoled-näytöllä. Laitteessa on 16 GB:n sisäänrakennettu muisti ja jopa 64 GB:n microSD-muistikorttipaikka. Paino 131 g. Lisäksi tarvitaan operaattorin 4G-liittymä.

   1. No, nyt tuli ainakin varmaa tietoa. Ensin katsoin jostakin ei niin luotettavasta lähteestä. Kyllä taitaa ässäkolmosen omistajat olla hieman vihaisia, kun vieläkin parempi puhelinmalli on tulossa! Terveisin kyseisen puhelimen omistaja..

 4. Jenkki LTE versiossa on tuo 2Gb ram ja ”vain” 2-ydin prosessori.

 5. Eipä tuo haittaa juurikaan, kun 1gb ramia on vielä aivan okei, plus tuo 4g ei ole kaikkialla Suomessa vielä sillä tasolla millä tulisi, joten hyvin pärjää tällä ”heikommallakin” mallilla 😉

 6. Joo-o vois vähän korjata tota otsikkoa. Eihän Samsung ole tuomassa LTE-tukea Galaxy S III-, Galaxy Note II- ja Galaxy Note 10.1 -laitteisiinsa, vaan julkaisee Galaxy S III 4G-, Galaxy Note II 4G- ja Galaxy Note 10.1 4G -laitteet… Ethän sä voi päivittää etuvetoista autoakaan nelivetoiseksi, haloo…

 7. Mikä on CSFB-tuki?.
  Tämä on toivottavasti tulossa myöskin neliydinprosessorilla,vai?.
  LTE DL/UL jopa 100/50 Mbps…aika hurjat lukemat!. =) Ei taida tuleva Nokia Lumia 920 pystyä samaan!. 😉

 8. Ja kuinkakohan nopeasti tuo kuluttaa akun loppuun noilla ominaisuuksilla…?

 9. Voi jehna. Kuinkahan kauan pitempään kestää noitten 4G versioitten tulo. Omalla ostoslistalla on Galaxy Note10.1 ja Galaxy Note2 ja oishan noi kiva saada 4G versioina. Varsinki tuo Note10.1 tabletti. Ja mitähän 4G maksaa.

  Ps ton SGS3;n ois voinu heti silloin kesäkuussa tuoda 4G versiona. Tuo on pieni kiusa 3G version ostaneille.

  1. Pärjää varmaan 3G-versiollakin, mutta pieni kiusa kylläkin…

 10. Ai kun kiva. Max. puoli vuotta odottamalla olisi saanut 4G:n ja lisämuistin (joka muuten oikeasti olisi tarpeen). Kieltämättä nyt sylettää vähän, kun se kuitenkin oli tuokin jo n. 600€:n investointi.

 11. Siis…Samsung esittelisi uuden Galaxyn huhujen mukaan helmikuussa, ja (kauppojen hyllyille se saataisiin jo (maaliskuussa).

 12. Pöh. Nyt vasta huomasin, että NOTE 2:sta olisi saatavilla, mutta ei vielä 4G mallia.

Kommentointi on suljettu!