Nokia City Lens ladattavissa Lumia-puhelimiin

Toukokuussa beta-versiona julkaistu Nokia City Lens -sovellus on nyt kaikkien Lumia 710-, Lumia 800– ja Lumia 900 -käyttäjien ladattavissa Windows Phone -alustan ohjelmistokaupasta. Sovelluksesta työstetään parhaillaan myös uusille Lumia 820– ja Lumia 920 -puhelimille optimoitua versiota, joka julkaistaan myöhemmin laitteiden saavuttua myyntiin.

Nokia City Lens edustaa niin sanottujen augmented reality -sovellusten kategoriaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että se sekoittaa yhteen todellisen maailman verkosta haettavan tiedon kanssa.

Uutuussovellus nojaa kameraan, karttoihin ja paikkatietoihin. Lumia toimii etsimenä, jonka näytöltä käyttäjä näkee muun muassa lähellä sijaitsevat ravintolat kuluttajien antamien arvioiden kera. Näin käyttäjä voi tutkiskella ympäristöä puhelintaan hyödyntäen.

Nokia City Lens -sovelluksen Windows Phone 8 -versio tulee tarjoamaan entistäkin aidomman kokemuksen 3D-kuvakkeiden myötä. Samalla se antaa käyttäjälle valinnanmahdollisuuden esittää tai piilottaa lähellä sijaitsevat paikat, jotka eivät varsinaisesti näy Lumian näytöllä.

Lähde: Nokia Conversations

10 kommenttia

 1. Suomenkielistä versiota kutsutaan nimellä Nokia City-opas.

  1. Vähän tyhmä nimi, parempi olisi Nokia Kaupunkiopas. Pääasia ettei ole mikään ”Nokia Kaupunkilinssi”.

  1. Olen käsittänyt, että toimii ihan missä vain, missä löytyy normaalit kartallakin näkyvät paikkapisteet (POI:t), sillä kuvahan otetaan itse.

 2. Olen käyttänyt City-opasta jo semmoiset neljä-viisi kuukautta ja virallisesti se on julkaistu jo viikko pari sitten.

 3. Vaikuttaa mielekiintoiseslta. Täytyypä testata.

 4. Pyytää pyörittämään luuria kaheksikon muodossa kompassin kalibroimiseksi ja jää jurruttamaan siihen näyttöön vaikka kuinka vispais. No, eipä tuo nyt niin käytännöllinen ole, mutta ihan hauska olisi ollut kokeilla.

  1. Kokeile pyörittää ja käytä sitten puhelin kiinni, mulla se kalibrointikaheksikko hävis sen jälkeen ja toimii nyt niinku pitää.

 5. Todella kätevä ominaisuus, varsinkin ulkomailla, kun etsii jotakin tiettyä paikkaa.
  Kokemusta on!

Kommentointi on suljettu!