Nokia kertoo nykyisten Lumioiden tulevista päivityksistä

Nokian ensimmäisen aallon Lumia-tuoteperheelle on luvassa uusia ominaisuuksia ja ohjelmistopäivityksiä. Vaikka fakta on se, että uutta Windows Phone 8 -alustaa puhelimille ei ole luvassa, niin on Windows Phone 7.8 -päivityksen ja Nokian omien sovelluksien myötä myös nykyisille malleille tulossa uusia ominaisuuksia.

Eräs näkyvimmistä uudistuksista on monipuolisempi työpöytä, joka kuuluu osana Windows Phone 7.8 -päivitykseen. Kotinäkymää voidaan muokata aikaisempaa laajemmin tiilielementeillä, joiden kokovaihtoehdot ovat kasvaneet pienellä tiilellä, joita yhdelle riville voidaan asetella enimmillään neljä kappaletta. Näin työpöydälle saadaan pienempään tilaan aiempaa enemmän informaatiota.

Nokia lupaa tuoda valituille markkinoille työkalun, jolla omaan Lumiaan voi luoda soittoääniä. Yhteystietojen jakaminen puhelimesta toiseen laajenee tukemaan Bluetooth-yhteyttä. Jatkossa Lumiasta on lisäksi mahdollista lähettää myös muita tiedostoja Bluetoothin yli.

Uudistukset saapuvat Lumia 610-, Lumia 710-, Lumia 800– ja Lumia 900 -puhelimille. Valmistaja paljastaa lisää yksityiskohtia ja kertoo aikataulut lähempänä päivityksien saatavuutta.

Lähde: Nokia Conversations

4 kommenttia

 1. Jake, tai joku muu joka pitää WP-tuotteista. Kertokaahan mikä puhelin Android-miehen kannattaisi ostaa katsoakseen millainen tuo WP kokonaisuudessaan on. Rahaa ei ole mihinkään 920 Lumiaan laittaa, ikävä kyllä, joten johonkin halvempaan malliin on tyydyttävä.

  Mutta kuten Androidin kanssa, niin oletan ettei halvimmasta puhelimesta saa mitään ruusuisinta kuvaa käyttöjärjestelmän sulavuudesta?

  Eli kannattaako ihan alkuun heti unohtaa esim. Lumia 610? Entä LG:n Optimus 7 tai Nokian Lumia 710? Saisiko jo ko. hintaluokan luureilla WP:stä hyvän kokemuksen?

  Onko Nokian vs muiden laitteilla oikeasti jotain eroa, vai liikutaanko mielipide-alueella? (kuten Androidin kanssa on Samsung vs HTC, laitteilla ei juuri fyysisesti ole sen vertaa eroa, että toinen olisi mitenkään huomattavasti parempi kuin toinen. Kunhan ovat eri näköisiä.)

  Nyt kun esim. Lumia 610 saa jo uutena joko ~5€/36kk tai ~180€ kertaluokkaan, niin sellaisen summan voisin budjetoida ihan ”antamaan mahdollisuus WP:lle” tai miten sen ottaakaan.

  Tarkoitus on ottaa se Androidin rinnalle käyttöön, eli mitään huippu-luokan ominaisuuksia en tarvitse, niitä tarvittavat asiat hoidetaan yhä ihan Android-laitteille. Mutta vaikka tuo WP omasta mielestäni on aivan kamalan näköinen, niin se kiinnostaa sen verran että haluaisin tietää onko se muuten ihan käytettävä.

  Tuleeko tuossa WP8:ssa niin paljon uusia ominaisuuksia, että kannattaisi odottaa Lumian 600/700-sarjan puhelinta WP8:lle ennen hankintaa? Tai onko esim. Samsungilta/LG:ltä tulossa jotain halvempaa WP8-mallia?

  iOS laitekin tulee rinnalle testaukseen, heti kun löydän jostain sen hintaisen laitteen mikä ei kuoleta lompakkoa lopullisesti, mutta silti pyörittää vielä ohjelmia ihan kohtuullisesti.

  1. Meikäläinen odottaisi ehdottomasti halvempaa seuraavan generaation Lumia laitetta. Tykkään itse paljon Nokian tarjoamista palveluista, mikä vähentää sitten appien metsästämiseen kuluvaa aikaa: Nokia julkiset, musiikki, city-opas (augmentoitu todellisuus), kartat ja navigointi. Kamera, ulkonäkö ja hardis on sitten vähän huonompaa halvemmissa malleissa, mutta varmaan käyttökokemus on suht sama. Mulla on kokemusta vain Lumia 800:sta joten en osaa sanoa noista halvemmista malleista sen enempää.

  2. Vastaus taitaa tulla hieman myöhässä mutta, itse omistan Lumia 800 mallin jota nyt saa kaupasta jo hieman yli 200€ hintaan. Kesällä käytin tuttuni Lumia 610 ja täytyy sanoa että käytettyäni kasisatasta sen käyttökokemus oli aika huono, sillä se on koko ajam hieman (aavistuksen) tökkivä, enkä tiedä onko tuttuni sitä huomannut mutta itse kyllä palasim mieluusti Lumia 800:n saumattomuuteen. Ja vaikka tämähän nyt jää vanhanaikaisenai Lumiaksi ja olenkin vaihtamassa 920- malliin, om tämä silti erittäin toimiva puhelin. Ja sen vielä sanon että nyt en voisi kuvitellakaan palaavani niihin puhelimiin joissa on tavalliset kuvakkeet työpöydällä kuten Iphonessa tai Nokian Symbianeissa, on nämä livetiilit niin mahtavia ja personaallisia sekä lisäkai kaiken näkee kerralla.

   1. Hankeinkin tuon 710:n (juurikin tuon vuoksi jätin 610:n pois listalta) ja ihan tyytyväinen olen ollut. 710 on lähes 100% sama laite kuin 800, ulkomuoto ja näyttö vain on eri. Ostinpa tietysti omani jopa kolmisen päivää ennenkuin 800:n hinta laski… v-käyrä nousi kyllä jonkin verran 🙂

    On nuo LiveTilet kyllä huomattavasti parempia kuin iPhonen tai Symbianin staattiset ikonit (en ymmärrä tuota iPhone logiikkaa, miksi se on niin staattinen?), mutta en niitä nyt kovin persoonalliseksi sanoisi. Saman näköisiä ne on puhelimesta toiseen. Ei ainakaan jos vertaa Androidin ulkonäköön, minkä todella saa personoitua sellaiseksi kuin haluaa, eikä tarvi olla rajoittunut laatikoihin ulkomuodossa.

Kommentointi on suljettu!