iPhone 5:n hinnat Briteissä, Saksassa ja Ranskassa tiedossa – viitteitä myös Suomeen

Amerikan kytkyhinnat eivät tutustikaan ole verrattavissa Suomen markkinoille. Apple kertoi iPhone 5 -julkistuksen yhteydessä, että puhelimen saa rapakon takana edullisimmillaan 199 dollarilla. Tähän hintaan liittyy kuitenkin kahden vuoden operaattorisopimus ja yleensä varsin kalliit kuukausimaksut.

Suomen osalta viitteitä hintoihin voidaan ottaa muista Euroopan maista. Saksan ja Ranskan Apple Store -kauppoihin uutuus on jo ilmestynyt ja hinnan ilmoitetaan lähtevän liikkeelle 679 eurosta. Iso-Britanniassa hinta on asettunut 529 puntaan eli noin 660 euroon. Edullinen SIM-lukitsematon iPhone 5 ei näin ollen todellakaan tule olemaan. Seuraavat päivät näyttävät, minkälaisia kampanjoita paikalliset operaattorit luovat uutuuden ympärille.

Suomen hinnat iPhone 5:n ympärille tulevat pyörimään erittäin todennäköisesti samoissa lukemissa. Uutukainen rantautuu Suomen markkinoille 28. syyskuuta.–

Lähde: GSMArena

28 kommenttia

 1. Ylihinnoiteltua shaibaa! Tyttöystävän 200 euron Android luurikin pesee tämän. Siinä on jopa muistikorttipaikka ja 4 tuuman näyttö!!

   1. Hahaha Jorpa, trollit naurattaa aina 😀 Jatka samaan malliin 😀

 2. 200€ androidilla ei tee yhtää mitää. Jos haluaa toimivan (jotenkiin)androidin niin saa laittaa pätäkkää ainakin 500€ mutta eipä niilläkää vuodenpäästö hirveestijuhlita.

  Ainoat toimivat alustat on applen iOS sekä mikkisoftan WP8

  1. Ainoa toimiva alusta on iOS. wp8 on yhtä toimiva ku windows eli lagaa ja kaatuilee kokoajan

   1. Et ole tainnut ennen käyttää 200 euron Android puhelinta. Toimii kuin junan vessa ja voi tehdä miltei samat asiat tehdä mitä meikäläisen s3:lla. Ja jorpa, olisi hienoa jos edes yrittäisit perustella iPhonen paremmuutta.

    1. Helppo käyttöjärjestelmä, paljon appeja ja todella hyvä sovelluskauppa, helppo resetoida jos sattuu jostain syystä joskus sekoamaan, yksinkertaiset backupit koko kännystä itunesin kautta koneelle talteen, päivitykset tulee heti ku ne tulee eikä mitään et ”joo, pari kuukautta et me saadaan integroitua meidän omat jutut tähä androidii”, helppo multitasking, loistava kosketusnäyttö, paras musiikkisoitin mitä kännyköistä löytyy (osittain siksi, että siihen on nii helvetisti lisävarusteita) sekä muutenkin kaikkia lisävarusteita on todella paljon sen sijaan että olisi vain joku yksi näyttösuoja SGSIII:lle, iPhonelle on aina monta koteloa, näyttäsuojaa, kuulokkeita, jne jne jne

   2. ”wp8 on yhtä toimiva ku windows eli lagaa ja kaatuilee kokoajan”
    En kyllä usko, että olet päässyt kokeilemaan wp8:aa, koska sitä ei olla vielä edes julkaistu.
    Sitä edeltävä wp 7.5 ei ainakaan lagaa yhtään, on jopa nopeampi kuin iOS eikä kaatuile yhtään (kokemusta on).

    1. Samoin. Kokemusta on (eipä silti tuskin kukaan Jorpan juttuja muutenkaan tosissaan ottaisi)

   3. Et ole tainnut koskaan käyttää Microsoftin WP7.5 alustaa, pieksee meinaan sen iOSin aika pystyyn käytettävyydessä.
    WP8 korjannee muutamat pienehköt lapsoset ja tuo uuden ulkoasun, mitenkäs sen iOSin ulkoasu, ei ole tainnut paljoa parantua noin 5 vuoteen.

    Jos olet rehellinen itsellesi niin olihan tuo iPhone 5 aivan surkea verrattuna jo nyt markkinoilla oleviin luureihin kuten Samsung Galaxy S3 tai HTC One X. iPhone on ominaisuuksiensa valossa ehkä luokkaa 300e arvoinen ei todellakaan 660 euroa joka on luultavasti vieläpä 16gt version hinta, tyypillisesti 100e nousee hinta kun versiossa on enemmän tallennus tilaa joten 64gt versio maksaisi näin ollen luultavasti noin 860e

    1. ”Jos olet rehellinen itsellesi niin olihan tuo iPhone 5 aivan surkea verrattuna jo nyt markkinoilla oleviin luureihin kuten Samsung Galaxy S3 tai HTC One X.”

     Ai niinku missä mielessä?

     Esim uusimmassa mikrobitissä htc one X hävisi jopa vuoden vanhalle iPhone 4S:lle ja 4S tuli sgs3:n kanssa tuli jaetulle ykkössijalle.

     Se on katsos se konaisuus ja ekosysteemi sitten loppujenlopuksi mikä sen paremmuuden ratkaisee, ei joku yksittäinen ominaisuus!

    2. S3 ja One X eivät ole läheskään yhtä hyviä kuin iPhone. En ole käyttänyt WP:tä enkä aio koskaan käyttääkään. Valmistaja on MS joten se on automaattisesti paskaa ja tulee aina olemaan valovuosia iOSia jäljessä. Ainoa ero WP7:n ja 8:in ulkoasussa on ikonien määrä eikä se ole mikään uudistus. Ja miten iOS olisi voinnut parantua ku sen oli jo ilmestyessään täydellinen?

    3. nyt jorpalle bannia näille sivuille tai jotain vastaavaa eihän ton jätkän selitystä jaksa kattoo ees kännissä

 3. Oma tyttöystäväni on kiroillut omaa Androidiaan, joka kaatuilee monesti päivässä – ja lagailee. Uusin temppu oli 3G:n katoaminen, eikä auta puhelimen sammuttaminenkaan. Puhelin on reilun vuoden vanha ja lahoamispisteessä. Kiroaa sitä joka päivä, ja himoitsee mun iPhone 4S:ää.

  Tämä taas ei ole lagannut tai kaatunut kertaakaan. App-storekin paljon parempi kuin Play-kauppa. Kamera huomattavasti parempi. Sama kuuluvuuden osalta, 4 antennia takaa sen. Tehoja tarpeeksi konsolitason pelejä pyörittämään. Toimivuus ja käyttäjäystävällisyys/sujuvuus on iPhonen valttikortteja. Itse en halua jumittavia ja lagailevia systeemejä enää koskaan. Sain tämän kytkyllä edullisemmin kuin monet muut puhelimet.

  Fanaattinen Appleviha ilman faktoja on aika lapsellista. Vihaatteko Googlea siitä, kun uhkailemalla ja kiristämällä esti Acerin älypuhelimen julkaisun? MS-meininkiä, kilpailu yritetään tuhota.

 4. Kyllä minulla on ollut 200€ androidi mutta sitä ennen ja samaan aikaan ollut iPhone ja voin sanoa että iphonen sulavuuden jälkee joka ikinen tökkäsy tai huono freimreitti ärsyttää suunnattomasti,. Toki jos puhelinta käyttäö vaa puhumiseen niin ei kai siinä sitte vikaa ookkaa..

 5. Jorppa:
  ”Helppo käyttöjärjestelmä”
  Onko se Android jollain tavalla sitten vaikea? Ei ainakaan minun mielestä.

  ”paljon appeja ja todella hyvä sovelluskauppa”
  Väittäisin, että nykyisin Androidille on sovellukset saatavilla nopeammin ja kattavammin. Joitain satunnaisia poikkeuksia voi kyllä olla

  ”helppo resetoida jos sattuu jostain syystä joskus sekoamaan”
  En tiedä tarkalleen miten tämä toimii iOS:lla, mutta eikä tuo nyt olle helppo millä tahansa yli 100e arvoisella puhelimella nykypäivänä?

  ”yksinkertaiset backupit koko kännystä itunesin kautta koneelle talteen”
  Eiköhän tämäkin onnistu jokaisella puhelimella nykypäivänä. Samsungin Android-puhelimilla myös langattomasti.

  Ja tuosta lisävarusteiden määrästä…
  Olisiko sulla heittää jotain esimerkkejä mitä lisävarusteita (sellaisia, joita joku oikesti käyttää) on saatavilla Applen puhelimiin, mutta ei muille? Hienoja kaiuttimilla varustettuja dock-asemia ei ehkä löydy samalla tavalla muille puhelimille, mutta kuka sellaisia edes käyttää nykypäivänä, kun äänet saa ulos tavallisella 3,5mm plugilla?

  Kriittisestä viestistäni huolimatta en vihaa Applea tai halua arvostele sen ostajia/käyttäjiä. Mietin pitkään vanhan E71:sen lahotessa seuraavaa puhelinta, muuta päädyin lopulta Samsungin leipiin ostamalla Galaxy S:n. Syy oli yksinkertainen – Applella ei ollut tarjota haluamiani ominaisuuksia kilpailukykyisellä hinnalla. Mikäli haluan käyttää kännykkääni myös musiikkisoittimena, voin tilata 64gb microSD:n netistä ~40e hinnalla, eikä minun tarvitse ostaa 200-300 eurolla kalliimpaa mallia vain lisämuistin takia. Onhan tuo nyt aivan järjetöntä laskuttaa 400-600% suurempaa hintaa samasta asiasta.

  Mutta ostakoon kuka mitä haluaa. Ei ole kuitenkaan sattumaa, että Samsung myy tällä hetkellä eniten puhelimia.

  1. ”paljon appeja ja todella hyvä sovelluskauppa”
   Väittäisin, että nykyisin Androidille on sovellukset saatavilla nopeammin ja kattavammin. Joitain satunnaisia poikkeuksia voi kyllä olla”

   Ei varmasti ole, suurin osa ainakin julkisuudessa pyörivistä sovelluksista/peleistä tulee viiveellä androidiin. Syytkin on selvät, androidille on paljon hankalampi koodata sovellus koska on niin monta laitetta eri spekseillä millä se pitää saada toimimaan.

   ”Ja tuosta lisävarusteiden määrästä…
   Olisiko sulla heittää jotain esimerkkejä mitä lisävarusteita (sellaisia, joita joku oikesti käyttää) on saatavilla Applen puhelimiin, mutta ei muille?”

   Tästä voisi antaa kokonaisen genren: Muusikoille iOS laitteille on sellanen määrä lisälaitteita että sitä on edes vaikea käsittää mitä kaikkea on tarjolla ja koko ajan tulee lisää.

   1. Tästä syystä itselläkin on hyvin vaikea edes harkita mitään muuta kuin iOS ( onneksi toistaiseksi siihen ei ole edes syytäkään). Toivon kyllä että jonain päivänä samanlaisia juttuja voisi saada myös windowsphoneen, aika näyttää. Ensin vaaditaan valtava laitekirjo, että löytyy sieltä käyttäjistä ne joille noista on hyötyä.

    1. Tai siis ei laitekirjo, vaan että on käyttäjiä tosi paljon, että sellanen on kannattavaa.

 6. Mulla on kolme kännykkää, eli Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 900 ja vanha iPhone 4. Ihmeessä olen, kun olen käyttänyt paljon aikaa iPhone4:n kaa, koska se on paljon parempi kuin Lumia 900 ja SGS3. Mielestäni SGS3 on tosi hyvä ja ohjelmistossakin monitarjouksia ohjelmia mutta ei riitä mulle. Lumiasta on ainostaan parhaan WP7.5:n FB päivitystilan seuranta, kuten muu sovellus ok, ei maistu mulle. Vanha iPhone4 on paras mulle, se syy: kirjoittaminen on tosi helppo ja nopea sekä tietokoneen yhteistyöhön helposti.
  Seuraava otan IP5 :n. Mielestäni Apple onnistui, että Mac koneella voi lähettää esim iMessengerillä tai soittaminen facetimellä toiseen iPhonelle tai Mac koneelle, sekä iphone voi soittaa Mac koneelle, eritysesti viittomakielisille.

  Tiedän, millainen Nokia Lumia 920:sta, minusta ei riittää, paitsi kameran laatu on hyvää kuten ei riittää.. Anssi Vanjoki sanoi twitterissä, N9 ja Nokia 808 pureview ovat yhä huipussa, mitä mulla on N9, meegosta kokeilin.

 7. Kyllähän se WP7 on nopea ja sulava kuin mikä, en malttaisikaan että pääsisin kokeilemaan WP8:ia, vaikkakaan en aio ostaa WP8:lla toimivaa puhelinta. Omistan itse Galaxy Nexusin, johon tuli keskiviikkona Android 4.1 Jelly Bean päivitys, ja nyt on Androidkin sulavampi ja nopeampi kuin koskaan ennen! Aikaisemmin on valiteltu Androidin takkuilevuutta, mutta viimeistään nyt on yhtä sulava kuin iOS ja WP 😀

  1. Jos wp on sun mielestä sulava ni joko et ole koskaan käyttänyt käyttistä joka oikeasti on sulava (iOS) tai sitten olet vain ms:n orja

   1. Jorpa mun mielestä iOS on hitain, takkuilevin ja kehnoin käyttöjärjestelmä. Wp on paljon sulavampi puhumattakaan androidista.

  1. Ei vaan olen käyttäjä joka ei usko sokeasti ms:n valheita vaan tajuaa mikä käyttis toimii täydellisesti (iOS) ja mikä lagaa enemmän kuin 10vuotta vanha PC (WP7/8)

 8. Niinpäniin niinpäniin! Wp9 onkin sitten 10 kertaa iosia parempi 😉

Kommentointi on suljettu!