Videolla: LG:n vuoro hehkuttaa älypuhelimensa kameraa

Nokia on rummuttanut tulevan Lumia 920 -puhelimensa kameraa, kehuen erityisesti sen hämäräkuvausominaisuuksia ja optista kuvanvakainta. Nyt on korealaisen LG:n vuoro esitellä kotimarkkinoilla piakkoin myyntiin saapuvan Optimus G:n kameraominaisuuksia.

Uudella promovideollaan LG hehkuttaa vuolaasti uutuuspuhelimensa kameraa, jossa keskeinen panostuksen kohde on ollut kompakti koko. Kameran ei haluttu vaikuttavan negatiivisesti puhelimen kokoon, joten moduulissa yhdistyvät erittäin pienen pikselikoon omaava sensori ja hyvin ohut, mutta samalla halkaisijaltaan suuri linssi. Koko paketin viimeistelyn on mahdollistanut High Accuracy PKG -teknologia.

Optimus G saapuu markkinoille sekä kahdeksan että 13 megapikselin kameralla varustettuna. Vielä on epäselvää, mitä markkinat pääsevät nauttimaan tarkemmasta kamerasta. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, Android 4.0 -käyttöjärjestelmä sekä 4,7 tuuman 720p-tasoinen kosketusnäyttö.

Uutuus rantautuu maailmanlaajuisille markkinoille kuluvan vuoden aikana.

5 kommenttia

 1. ”moduulissa yhdistyvät erittäin pienen pikselikoon omaava sensori ja hyvin ohut, mutta samalla halkaisijaltaan suuri linssi. ”

  ”Suuri” linssi on hyvä juttu, mutta siitä ei ole apua jos pikselit kuvakennossa ovat 1,1 mikronin kokoisia. Pienet pikselit eivät koskaan ole paremmat kuin isot, tämä on aivan digikuvausteknologian perusjuttuja.
  Jopa PureView 808:ssa on suuremmat, 1,4 mikronin pikselit ja siinä sentään on suurempi pikselimäärä josta on se hyöty kuvanlaatuun, että pienennetyissä kuvissa on selvästi vähemmän kohinaa.
  Huvittavaa, kun kaikki puhelinvalmistajat ovat nykyään olevinaan eksperttejä kamerateknologiassa.

  1. Puhumattakaan siitä, että LG:stä nyt ei muutenkaan saa mitään kovin huimaa ”laatuvaikutelmaa”. Tämänkin uutuuden tarkoitus on olla vain mainoksena. Suurin osa porukasta ei kuitenkaan tiedä kameratekniikoista yms. hönkäsen pöläystä. Äkkiseltään ajateltuna pienemmät pikselit saattaa kuulostaa asioita tietämättömän mielestä lähinnä teknologiselta kehitykseltä ”vau, LG on onnistunut tekemään entistä pienempiä pikseleitä” -tyyliin.

   Sopii hyvin LG:lle, laitetaan kaikkea teknologiaa vain mainostusmielessä, mutta ei välitetä hönkäsen pöläystä siitä, mitä sillä saavutetaan.

   1. Nooh antaa kaikkoen kukkien kukkia vaan, ei se Nokiallakaan ole julkistus onnistunut täysin ilman silmänlumetta. Onhan myös niin että PureView nimitys 920:n kameralle luo mielikuvia jotka ovat käytännössä saavutettamattomissa. Ei pidä luulla että 920:ssa on yhtään samanlaisesta suoritustehosts kyse kuin 808:ssa. Moni silti varmasti uskoo niin.

    1. Miten sen nyt ottaa. Toisessa on parempi kuvanlaatu ja häviötön zoomi, toinen ottaa parempia kuvia hämärässä ja liikkeessä.

 2. Näin on. Kummassakin hyviä ja huonoja puolia!.

Kommentointi on suljettu!