Apple: iPhone 5:n vastaanotto ennenkuulumatonta

Uuden iPhonen saapuminen venyy jo lokakuulle.

Jos ensimmäisiä merkkejä on uskominen, on Applella jälleen käsissään menestystuote. Kuluneella viikolla julkistetun iPhone 5:n ennakkotilaukset pyörähtivät käyntiin ensimmäisillä markkinoilla 14. syyskuuta ja Apple hehkuttaa kiinnostuksen uutuutta kohtaan olleen huikeaa.

iPhone 5:n ennakkotilaukset ovat olleet ennenkuulumattomia”, kertoi Applen edustaja Natalie Kerris jatkaen ”Olemme totaalisen ymmällään asiakkaiden kiinnostuksesta.

Hyvästä menekistä kertoi jo se, että vain tunti ennakkotilauksien käynnistymisen jälkeen Applen joutui omassa verkkokaupassaan venyttämään laitteen saatavuuden kahden viikon päähän. Nopeimmat tilaajat saavat puhelimen käsiinsä 21. syyskuuta, jolloin uutuuden myynti virallisesti muun muassa Yhdysvalloissa käynnistyy. Tällä hetkellä Apple Store ilmoittaa iPhone 5:n saapumisen venyvän 2-3 viikon päähän.

Tarkkoja lukuja menekistä Apple ei ole vielä julkaissut. Niistä kuulemme varmastikin Applelle tyypilliseen tapaan, kun ensimmäinen viikonvaihde puhelimen myynnin osalta on vierähtänyt.

Lähde: Engadget

23 kommenttia

 1. Applen edustaja Natalie Kerris ”Olemme totaalisen ymmällään asiakkaiden kiinnostuksesta.”

  Olenko ainoa, jonka mielestä yllä oleva kommentti on jotenkin kummallinen?

  1. Näitä on välillä vähän hankala suomentaa järkevästi. Tässä alkuperäinen lainaus:

   ”Pre-orders for iPhone 5 have been incredible,” said Apple spokeswoman, Natalie Kerris. ”We’ve been completely blown away by the customer response.”

   1. Onpas oudon olonen kommentti noin englanniksi. Tollasia superlatiiveja noh en sano mitään, mutta on kyllä outo kommentti.

    1. Tuo ”blown away” on niitä sanoja, joita on vähän hankala suomentaa yksi yhteen.
     Ymmällään se ei ole, se olisi jotain confused tms. Ehkä ”Erittäin innostuneita” tai ”haltioissaan” voi olla lähempänä.

 2. Miettimistä: kaverini joka täysin aplen koukussa sanoi että ostaa 100% varmuudella uuden 5:n. Hehkutti että tulee kaikkea mullistavaa. Sanoin 2 h ennen julkkaria et mitään uutta ja myllistavaa ei ole eikä tule. Lopputulos: 2:een päivään ei tullut ompustaan ulos:D sitten kysyin et ostatko vanhan päivitetyn pierun. Ei osta edes hänkään joten…:D

  1. Paranihan siinä luurissa about kaikki? Joten miksei ostaisi.

  2. Kaveris on niitä jotka hankkinu iPhonen vaan koska muillakin on. Oikea Apple-fani ei jätä ostamatta

    1. Eipä ollu yllätys että joku android/ms idiootti pöllii mun nimen jossain vaiheessa ja selittää omiaan.

 3. Apple myy iPhonea loppuvuoden aikana n. 60 miljoonaa kappaletta. Iso määrä. Vertailun vuoksi esim. Windows Phone myy samana aikana 4 miljoonaa kappaletta.

  1. Miksi otit vertailukohdaksi pohjamudissa rämpivän Windwos Phonen? Siihen verrattuna useimmat ovat menestyjiä.

   1. En tiedä, mutta itse kuittailisin Nokiaa ihan vaan sen takia koska se itse twiiteissään herjaa Jelly Beaneja ja kosiskelee iPhonen ostajia mielestään ylivertaisilla Lumioillaan.
    Apple on amerikkalaisille kuin omenapiiras, sitä ei hetkessä syrjäytetä.

 4. Näin: KySe oli siitä hed lainista ed. Eli uskotteko siihen:D jos Aplen myynti sakkasi 4s:n jälkeen 26%, niin minkälainen Einstein pitää olla että 5:n jälkeen sakkaus on suurempi, huomattavasti suurempi?? ja miten niin. No koska Samppa toi nykyaikaiset lelut ja hdillä taisi myynti pompata kontra Apld, niin 3 kertaiseksi. No mistä se nousu on tullut pääosin:D Tämä on vain faktaa ja ei edes Job usko tuohon hed lainiin. nyt ovat myyneet samaa luuria 3:lla eri nimellä ja tässä on lopputulos: hedlaini on viim. Hyvä yritys yrittää noTaa hypeä, mutta eiköhän suurin osa kuluttajista vielä osaa käyttää omia nystyröitään ja näin siirtyvät 2000-luvun luureihin ja jättää ne vanhat rautamötikät sinne kauppoihin.

  1. Apple on ainut oikea 2000-luvun luuri. Muut puhelimet on täynnä vanhaa tekniikkaa

  2. Vielä eilisen kaasuissa? Piti muutaman kerran lukea läpi että sai es kuvan mitä yritit selittää.. 😀

 5. Mä kerron hiukan futuree. Aple tekee/ teki noksut. Laiva on kääntynyt ja sen kääntäminen ottaa aikaa minimi. 2v, koska uutta tulemista ei ole tullut pariin vuoteen. Mietin et mistä se johtuu ja en voi laittaa aitä Jobin piikkiinkään, koska kaverihan oli vielä pelissä mukana loppuun saakka, vaikkakin tietyati osin huonossa hapessa.

  Eli kyllä se laiva oli jo kääntynyt väärään suuntaan jo hänen aikanaan. Voi olla että puhelin jäi aplen muiden laitteiden varjoon kehittämisessä= puhelin myi kivasti ja muut lelut tarvitsicat lisää ponnistuksia jotta myynnit tavoitteissa.

  Ja tietysti tämä 5:kin vielä myy, mutta kuluttajat äänestää vain ja ainoastaan jaloillaan. ja kuten Noksukin myi samaa roipetta vuosikymmenestä toiseen, ja miten kävi, se me tiedetään.

  Nyt Aple on myynyt samaa rautamötikkää 5v. Ja myynytkin sitä tosi hyvin, joten suoritus oli loistava mutta nyt vaan on ”valitettavasti” taas muiden vuoro astua johtoon. Kuten samppa sen äläreissä jo tekikin.

  1. Sama on pitänyt tapahtua jo vuosia 🙂

   Eipä siitä sen enempää.

 6. Niin kauan kun Samsungin puhelimet tökkii ja kaatuilee, on iPhonelle kysyntää aivan varmasti.

  Samsung ei pysty kilpailemaan edes kännykkäkamerallaan. Saatika toimivuudella.

  Kimin analyysi on pikemminkin toiveajattelua kuin realismiin pohjautuvaa.

 7. Eikö se ole tapahtunut jo, jos aplen myynti on laskenut 26 pinnaa? Tuntuu hämmästyttävältä et joku voi hurahtaa näin johonkin ja näin uskoo kaikkeen mitä joku markkinahemo kertoo voi ristus:D

  1. Niin harvoin se vajaa vuoden myynnissä ollut vanha luuri myy samalla tavalla kun julkistaessa…

   Ei ole siis mikään laiva kääntynyt, vain realismia minkä jokaisen pitäisi ymmärtää että ei yksi luuri voi myydä kokonaista vuotta samalla tahdilla.

   Jos taas iPhone 5 ei myy niin sitten tilanne onkin täysin eri, itse ainakin veikkaan, että myynti tulee jälleen olemaan valtavaa.

   Mutta olemme fiksumpia parin viikon päästä.

   1. Parin viikon päästä ei nähdä vielä mitään. iIdiootit tietysti ostavat hullunlailla. Ehkä puolen vuoden päästä nähdään mitä tekevät muut kuin iIdiootit iPhonen käyttäjät.

Kommentointi on suljettu!