iPhone 5 tuplaa RAM-muistin määrän

Apple ei yllättäen kasvattanut RAM-muistin määrää iPhone 4S -mallissaan, vaan säilytti sen edeltäjänsä tasolla, eli 512 MB:ssä. Uusi iPhone 5 näyttäisi kuitenkin vihdoin tarjoavan myös lisää RAM-muistia, sillä kuudennen sukupolven iPhonen sisuksiin kurkistanut Anandtech kertoo mukana olevan gigatavun verran RAM:ia. Muisti on kellotettu 1066 megahertsiin ja se kykenee siirtämään dataa 8528 MB/s nopeudella.

Muistin lisäksi Anandtech on yrittänyt kaivaa tietoja Applen uudesta A6-sirusta. Sivusto on tullut siihen päätelmään, että kyseessä on ensimmäinen Applen aidosti itse rakentama piirisarja. Se näyttäisi sisältävän yksiköitä, joita ei löydy ARM Cortex-A9:stä, mutta ei toisaalta vastaa uudempaa Cortex-A15-arkkitehtuuriakaan. Applen edellinen siru, A5, käyttää ARM Cortex-A9 -ytimiä.

Markkinointipuheiden mukaan A6 vaikuttaa hyvinkin tehokkaalta sirulta. Applen mukaan se tarjoaa nimittäin tuplasti edeltäjäänsä paremman suorituskyvyn. Samalla akkukesto ja piirin koko ovat kuitenkin pienentyneet.

Lähde: Engadget

19 kommenttia

 1. Miksi nää tekee niin tylsän näköisiä värivalintoja niinkuin valkoinen ja musta 🙁
  toivottavasti täältä edes sais jotain http://www.designskins.fi tuohon ja pian!!!

  1. Mikset osta juuri tuollaista design koteloa. Ajaa saman asian ja suojaa kännyäkin samalla.

 2. Kyllä nuo Iluurit ovat jo menneen talven lumia, kaikki menee niin kovaa ohi.

 3. Tuo 1 GT:n RAM-muistimäärä on ihan vakiokamaa muilla valmistajilla, ja tulevassa Samsung Galaxy S III LTE(4G)-versiossa sitä on 2 Gt.

  1. Vanhassa iPhone 4S:ssä oli RAM-muistia vain 512 MB, mutta ei ikinä tullut merkkiäkään muistin loppumisesta. Ei tarvinnut uudelleen latailla vanhoja sovelluksia tms. Nykyisessä puhelimessani (HTC One X) on 1 Gt RAM-muistia ja loppuu todella herkästi kesken. Esim. FB-sovelluksesta kun avaa linkin ja lukee, niin jo pitää taas ladata koko Facebook uudestaan kun sovellukseen palaa suoraan selaimesta. Eikä edes muista sitä, missä kohtaa on menossa, vaan joutuu rullailemaan. Sama homma muidenkin sovellusten kanssa.

   Että sietääkin olla sitä RAM-muistia enemmän noissa Android-puhelimissa!

   1. Itse en Samsung Galaxy S II:ssa ole koskaan törmännyt muistin loppumiseen, vaikka puhelimessa paljon sovelluksia joita tulee käytettyä ahkerasti. Joten tuskin on kyse Androidista, vaan jostain muusta.

    1. Puhutaanhan nyt varmasti samasta asiasta? Eli siis siitä, että sovellukset joutuu käynnistymään uudestaan, jos vaihtaa sovellusten välillä ahkerasti suoraan sovelluksesta toiseen.

     Sepä se toisaalta onkin Androidissa yksi huono puoli. Ikinä ei tiedä, onko vika Androidissa itsessään, vaiko sitten valmistaja sössinyt jotain. Mulla ei tuossa ole mitään custom rommeja, eikä mitään sovellustentappo-ohjelmiakaan käytössä, eli ei voi niistäkään olla kyse.

 4. Tehokasta RAM-muistia!. 😉 Mikä mahtaa olla lukema Samsung Galaxy S3 mallissa???. ;(

 5. samsungissa parempaa muistia, ja vielä tuplasti 😉

  1. Kuka idiootti taas kopioi mun nimen? Se on ihan sama kuinka paljon muistia laitat Androidiin kun jo pari ohjelmaa käynnistämällä kaikki on käytössä

   1. Jorpa et taida tietää miten android ram-järjestelmä pelaa. Sinuna en siis paljoa huutelisi 😀

    1. Huonosti se pelaa kun parilla ohjelmalla saa kulutettua gigankin muistin

 6. Ja mitä tossa iluurissa edes gigan ramilla tekee kun ei ole edes kunnon moniajoa 🙁

  1. Parempi kuin Androidissa joka jättää ohjelmat aina päälle halusi sitä tai ei ja pitää erikseen käydä sammuttamassa

 7. Kyllä omassa SGS+:ssa on tuo 384mt riittänyt ihan hyvin.

 8. Ikinä ei ole missään luurissa tullut RAM-muisti vastaan. Poikkeus tähän sääntöön oli Nokian S60-järjestelmällä oleva ”äly” puhelin joskus vuosia sitten missä GameBoy emulaattori ei toiminut kuin suoraan coldbootin jälkeen 🙂

  Ei ole muisti loppunut HTC Herossa, Desiressä, ei ZTE Bladessa, Ei Sampan Xcover, Gio, Galaxy S, S2, Note, Tab, Tab8.9, Tab7.7. Ei Nokian 5230, Lumia 710 (tässä en kovasti ole vielä kerinnyt testaamaan.)

  *tallennustila* (mikä siis **EI** ole RAM-muisti) sen sijaan loppuu vähän väliä niissä missä on idioottimaisesti pistety sitä vain vähän. Blade/Gio/Xcoverin melkeen ymmärtää että sitä on vähän, kun ovat ”halpislaitteita”, mutta Desiren kohdalla siihen paloi kyllä hermo. 140Mb tallennustilaa Flagship-laitteessa? WTF? (vaikka siitä onkin jo aikaa, mutta silti. Samana vuonna SGS tallennustilaa oli ~2Gb…)

  1. Lumia 610 tulee, kun ei voi asentaa kaikkia ohjelmia. Nykyluurit on vaan vähän järkevämpia että sammuttavat ohjelmia taustalta, jos muisti käy vähiin. OneX on tässä turhankin hanakka. S60 luureista vielä 5800:ssa loppu herkästi muisti kun enemmän ohjelmia auki, ei tarvinnut kun navi, spotify, mese, selainta niin aina joku tipahti pois kesken. Yök, oli ne synkkiä aikoja.

Kommentointi on suljettu!