Kiinalaisvalmistaja uhoaa: puhelin 1080p-näytöllä ja 6,65 millimetriä ohuella rakenteella

Useimmat nykypäivän Android-lippulaivat perustuvat reiluun neljän tuuman kosketusnäyttöön, joka yltää 1280 x 720 pikselin tarkkuuteen. Kiinalainen Oppo aikoo kuitenkin viedä kosketusnäytöt aivan uudelle tasolle, sillä yhtiön aikeissa on julkaista markkinoille malli, jonka paneeli on kooltaan viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Yhdistelmä takaisi näytölle huikeat 441 pikseliä tuumaa kohden. Vastaava luku uudessa iPhone 5:ssä on 326 ppi:tä.

Toinen korealaisvalmistaja LG esitteli toukokuussa markkinoille viiden tuuman ja 1080p-tasoisen kosketusnäytön, joten tekniikka Oppon puhelimelle markkinoilta jo löytyy. LG:n aikomuksena tuolloin oli saada kyseisellä näytöllä varustettu laite markkinoille kuluvan vuoden aikana, joten Oppon puhelin ei välttämättä jää ainokaiseksi.

Uutisoimme Oppo Find 5 -nimeä kantavasta puhelimesta MobiiliBlogissa jo reilu viikko sitten. Uusimpien tietojen mukaan näyttö ei ole ainoa, joka laitteessa hämmästyttää. Puhelimen pitäisi nimittäin olla paksuudeltaan vain 6,65 millimetriä. Näin uutuus jakaisi tittelin maailman ohuimmasta älypuhelimesta Oppon oman Finder-mallin kanssa, joka esiteltiin maailmalle toukokuussa.

Oppo Find 5:n muita ominaisuuksia tulisivat olemaan ainakin Snapdragon S4 Pro -neliydinsuoritin ja Android 4.1 -käyttöjärjestelmä.

Ikävä kyllä kiinalaisvalmistaja ei ole hiiskunut vielä mahtiluurinsa saatavuudesta tai hinnoittelusta.

Lähde: BGR

19 kommenttia

  1. Ei tarvii olla kummonen sherlock tajutakseen sen, että jos tää toteutuu järkevässä aikataulussa ja tuotteen tekninen laatu on ok niin voi taata myyntiä olevan… Logistiset haasteet voi koitua rajuksi ongelmaksi.

  2. Joo, kyllä nää kiinaihmeet ovat perinteisesti myyneet todella sikana! Ja akkukesto on puoli minuuttia ja laatu taattua kiinapaskaa.

  3. ”Laatu taattua kiinapaskaa” Niin kuin suurinosa kaikista kännyköistä nykyään? Sieltä Kiinasta ne Omenaluurit ja Nokialaisetkin tulee, eikä ne nyt kaikki ihan pelkkää paskaa kuitenkaan ole.
    Luuletko tosiaan, että siellä ei ole tietotaitoa tehdä laadukkaita laitteita, jos niin haluavat?
    Ne tekee halpaa paskaa Eurooppaan, koska joku Eurooppalainen idioottifirma niitä paskoja kertakäyttökamoja sieltä tilaa tänne myytäväksi.

  4. Tuossa ei ole mitään muuta vikaa kuin käyttis.

    1. Jossain oli maininta, että Microsoft olisi testaillut kolmattakin uutta resoluutiota (full HD?). Full HD puute rajoittaa minitablettien tekoa Windows Phonelle, joten arvelen, että full HD tulee aika piankin. Isommat tabletit menevät sitten Windows 8:aan.

      1. Käypä Kalle lukemassa phonedogin artikkeli full hd näytöistä niin olet perillä ettei full hd näyttöä kannata ihan heti tuoda älypuhelimeen, ellei ota paria seikkaa huomioon.

  5. Voiko yhtään enempää muituttaa iPuhelinta

    1. Lähinnä olivat huolissaan akun kestosta. Suuriresoluutioisempi näyttö vie tietysti enemmän virtaa, mutta toisaalta akkuteknologiakin kehittyy ja suuritehoiset akut ovat yhä kevyempiä ja toisaalta puolet kännykän virrankulutuksesta menee muuhun kuin näyttöön. Tosiaan haluasin kuulla miten Oppon akku kestää.

      Parhaimmillaan 1920 x 1080 näyttö olisi 7″ nimitabletissa. Tällöin näytön PPI olisi sopivasti päälle 300. Oppon 441 PPI:stä ei ole hyötyä.

  6. ”Kiinalaisvalmistaja uhoaa: puhelin 1080p-näytöllä ja 6,65 millimetriä ohuella rakenteella”

    Kyseinen suure on ”paksuus” ei ”ohuus”. Vaikka kohde olisi millimetrin sadasosan paksuinen, on kyseessä edelleen paksuus. Korjattu versio: ”…ja 6,65 millimetriä paksulla rakenteella”.

    Tämän pitäisi kyllä olla selvää sanomattakin…

      1. Pilkun viilausta? No sitten varmaankin seuraavatkin lauseet ovat mielestänne ihan hyvää yleiskieltä:

        – Uuden Volvo X:n keveys on 1200 kg
        – Kuka tietää, kuinka lyhyt matka on Helsingistä Ouluun? [ote koulun maantiedon tunnilta]
        – Cessna 172:n suurin lentohitaus on 225 km/h

        Kerta toisensa jälkeen on osoittautunut, että meille kielenkäyttäjille eivät tartu helposti pelkästään uudet hyvät ilmaisutavat, vaan myös uudet huonot. Jos huonoja ilmauksia käytetään painetussa sanassa (tai sen nettivastineessa), omaksumme huonot ilmaukset omaan puhumiseemme ja kirjoittamiseemme sitäkin tehokkaammin, sillä olemme (varmaankin jo kouluikäisinä) oppineet olettamaan, että painetussa sanassa asiat sanotaan kielellisesti oikein.

        Esille nostamani asia-/tyylivirhe on suhteellisen uusi, ja muistan nähneeni sen ensimmäisen kerran TV-mainoksessa, jossa kaupattiin naisten terveyssiteitä. Mainoslause kuului jotenkin näin: ”uusi Libresse on vain x mm ohut”. Tämän jälkeen ilmausta on näkynyt harvakseltaan siellä täällä, mutta ei juuri muualla kuin mainoksissa ja muussa hömpässä. Olinkin yllättynyt, kun näin sitä käytettävän Mobiiliblogin kaltaisessa teknisessä julkaisussa.

        Yleensä teknisissä julkaisuissa, ainakin niissä painetuissa (ja laadukkaammissa nettijulkaisuissa), käytetään hyvinkin laadukasta ja täsmällistä kieltä. Tämä ei ole mitenkään yllättävää, sillä ne jotka omaavat ”insinööriluonteen” pyrkivät sanomaan sanottavansa tarkasti ja yksiselitteisesti, ja käyttämään vakiintuneita, johdonmukaisia termejä väärinkäsitysten välttämiseksi. Laatujulkaisuissa artikkelit usein myös tarkastaa kielellisesti joku asiaan erikoistunut henkilö.

        Mobiiliblogissa esiintyy aika paljon erilaisia sanallisia ja ilmauksellisia kömmähdyksiä. Osa niistä on puhtaasti tyylillisiä, mutta osa haittaa tekstin selkeyttä ja tuo epävarmuutta tekstin tulkintaan. Mielestäni olisikin hyvä, että sivuston tekstit monien muiden julkaisujen tapaan oikolukisi ennen julkaisua joku jolla on tämän alueen erityisosaamista. Tämä olisi helppo tapa tuoda sivustolle nykyistä enemmän laadun leimaa.

        Koska joku kuitenkin ottaa kommenttini virheellisesti yleisenä hyökkäyksenä Mobiiliblogia kohtaan, niin sanottakoon että kommenttini kohdistuu juuri vain siihen mihin se kohdistuu, eli tiettyihin kielellisiin ongelmiin artikkeleissa. Yleisesti ottaen sivusto on ihan OK, ja käyn lukemassa sitä säännöllisesti pysyäkseni ajan tasalla mobiilimaailman tapahtumien suhteen.

Kommentointi on suljettu!