Applen iOS 6 -päivitys nyt ladattavissa iPhonelle, iPadille ja iPod Touchille

Viime viikkoisen ilmoituksen mukaisesti Apple on tänään aloittanut iOS 6 -käyttöjärjestelmäversion jakelun mobiililaitteilleen. Päivitys on yhteensopiva seuraavien laitteiden kanssa: iPhone 3GS-, iPhone 4-, iPhone 4S-, iPod Touch– (neljäs sukupolvi), iPad 2 ja uusi iPad. Osa uusista ominaisuuksista eivät ole tuettuina vanhimmissa laitemalleissa. Oman laitteen voi päivittää suoraan verkon yli asetuksista löytyvän ohjelmistopäivitys-työkalun kautta.

Uuden alustaversion merkittävin parannus on uusi karttasovellus, joka sisältää ilmaisen autonavigoinnin. Sovellus perustuu Applen omaan tekniikkaan ja TomTom:in karttoihin. Aiemmin Apple on käyttänyt karttapalvelussaan Googlen karttoja.

Kaiken kaikkiaan yli 200 uudistusta kattava paketti sisältää paljon pieniä parannuksia. Se integroi Facebookin tiiviisti alustaan, opettaa Siri-äänioppaalle uusia temppuja, parantaa puhelinsovellusta valmiilla tekstiviesteillä, tuo FaceTime-videopuhelut matkapuhelinverkkoon, uudistaa App Store -kaupan sekä synkronoi Safarin avoimet välilehdet iPhonen, iPadin ja Macin välillä uudella iCloud Tabs -ominaisuudella.

16 kommenttia

 1. Kartoissa ei ole mitään eroa, sillä myös Google tilaa ne TomTomin omistamalta TeleAtlakselta.

  1. Paitsi että google streetview puuttuu. Lisäksi ainakin omasta mielestäni uusi karttasovellus ei ole niin hyvä kun se oli.
   Android on tässä aivan omalla viivallaan, kunnes WP8 julkistetaan.
   IMHO

 2. Jos päivitän ton kautta ni lähteekö sovellukset mäkee? (ipad2)

 3. On kyllä mahtava uudistus.

  Tässä huomaa Nokian ongelman. Apple pystyy kertomaan päivälleen ja kellonajalleen, milloin päivitykset ja laitteet tulevat. Nokialla pitää olla kuukausia epätietoisuudessa.

  Kirjoitettu Lumia 800:lla

 4. Tosi laimeita oli uudistukset ainakin ipad 2 osalta. Sirin puuttuminen nyt eniten harmittaa….

 5. Kyllä se Sirikin toimii, jos valitset alueeksi Yhdysvallat

 6. En tiedä onko vaan harhaa mutta tuntuis että aukku 4S luurissa kestäis päivityksen jälkeen huonommin?

 7. MITEN SAA PERUUTETTUA?!?!?!?

  kaikki kuvat katosivat, ja kaikki tiedot, en olettanut sitä tietenkään vaan päivitin heti.. jos palautan takaisin, palautuvatko ne? apua nopeasti

  1. Jos sulla on iTunesissa varmuuskopio niin pitäisi palautua. 🙂

 8. Poistuuko päivityksen myötä googlen navigointi sovellus, ja vaihtuu applen paskaan?

  1. Googlen karttapalvelu poistuu iOS 6 -päivityksessä.

  2. Ei google ole tarjonnut varsinaisesti navigointia koskaan iPhonelle. Eli nyt iOS6:n myötä vihdoin iOS laitteet sai ihan ääniopastavan navin. Sen mitä itse olen tota käyttänyt niin hyvin se perille vei.

Kommentointi on suljettu!