Facebook panostaa jatkossa natiiveihin mobiilisovelluksiin

Hiljattain natiivin sovelluksensa Applen iOS-alustalle julkaissut Facebook aikoo jatkossa keskittyä alustojen omien kehitystyökalujen hyödyntämiseen HTML5-tekniikan sijaan. Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin mukaan yhtiö teki virheen panostaessaan liikaa HTML5-tekniikkaan. Tulevaisuus on natiiveissa sovelluksissa, jollainen on aikanaan tulossa myös Androidille.

HTML5 on alustariippumaton teknologia, jota nykyaikaiset mobiilialustat tukevat hyvin. Sen ongelma on kuitenkin natiiveja ratkaisuja heikompi suorituskyky. Tämä onkin keskeinen syy, miksi Facebook haluaa panostaa natiiveihin sovelluksiin.

Facebookilla työskentelevä Tobie Langel on paljastanut tärkeimmät syyt HTML5:n syrjäyttämiseen:

 • Mahdollisuus seurata sovelluksen resurssien kulutusta.
 • Sulavampi rullattavuus.
 • Mahdollisuus hyödyntää paremmin puhelinten erillistä GPU-grafiikkayksikköä.
 • Tarkempi kosketuksen seurattavuus, sulavammat animaatiot ja parempi välimuistin hallinta.

Lähteet: Phone Arena & Pocket-lint

3 kommenttia

  1. Microsoft on itse tehnyt WP:n sovelluksen, joten lienee aiheellista kääntää katse siihen suuntaan?

  2. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös WP:n FB sovellus jo olekkin ”natiivi”?

   Ainakin on MS:ia kiitettävä siitä, että ehdottomasti parhaiten sulautuu käytettävään käyttöliittymään tuo WP:n sovellus kaikista mitä olen päässyt näkemään. Jos tykkää siltä miltä WP7 näyttää, niin tuo on varmaan yksi parhaista FB sovelluksista.

Kommentointi on suljettu!