HTC:n Windows Phone 8 -lippulaiva on Windows Phone 8X by HTC

Samsungin ja Nokian joukkoon liittyy nyt taiwanilainen HTC, joka on kolmantena valmistajana esitellyt markkinoille Windows Phone 8 -pohjaisen laitteen. Lippulaivamalli kantaa nimeä Windows Phone 8X by HTC ja se nähdään kauppojen hyllyillä marraskuun alussa.

Yhtiön innoittajana uutuusmallin luomistyössä on toiminut Microsoftin mobiilialusta, joka näkyy laitteen muotoilussa ja väreissä. Lopputulos muistuttaa yllättävänkin paljon Nokian Lumia 820 -mallia pyöreine kulmineen ja eri väreineen. Kooltaan Windows Phone 8X on 132,35 x 66,2 x 10,12 millimetriä ja se painaa 130 grammaa.

Puhelimen nimi on osoitus Microsoftin ja HTC:n läheisistä väleistä. Taiwanilaisvalmistaja on ainoa, joka saa käyttää Windows Phone 8 -nimeä tuotteissaan. HTC:n mukaan yhtiön puhelimet tulevat olemaan keskeisessä roolissa Microsoftin kampanjoidessa Windows Phone 8 -alustaansa.

Uutuuden näyttö on kooltaan 4,3 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Näyttöä suojaa Gorilla Glass 2 -lasi.

Windows Phone 8X:n muita ominaisuuksia ovat Qualcommin 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, Bluetooth 2.1, NFC, WiFi, GPS, GLONASS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahdeksan megapikselin takakamera ja 2,1 megapikselin kamera etupaneelissa. Äänentoistoa parantamassa mukana on tuki Beats Audio -teknologialle.

Puhelin saapuu markkinoille useissa eri väreissä: California Blue -sinisenä, Graphite Black -mustana, Flame Red -punaisena ja Limelight Yellow -keltaisena.

Lähteet: HTC & The Verge

18 kommenttia

 1. Vähän epäreilua Nokialle. Mutta HTC:lä ei ole oikein mitään parempaa kuin Nokialla.

 2. Epäreilua ja epäreilua. Kuluttaja ostaisin parhaan, eli Lumia 920. Ainoa millä htc voi leijua on paino, mutta on silti samankokoinen kuin 920 vaikka siinä on isompi näyttö.

 3. Lopettaisivat tuon Dre beats-paskan tyrkyttämisen. Lytätty kaikissa arvosteluissa pohjamutiin, kääntyisivät jonkun ”kunnon” äänentoistofirman puoleen jos haluaisivat laatua tarjota. Noh, kai tuo on yksi näistä nykypäivän rahastusmetodeista. Tunnettu äijä tuotteen taakse niin myydään vaikka hiekkaa satasen kilohinnalla. Muuten ihan näppärän olonen laite, vaikkei spekseissä 920:lle pärjääkkään. Hinta ratkasee.

  1. Samaa mieltä. Beats lähinnä vähentää ostohaluja, kun se on arvosteluissakin leimattu rahastukseksi.

 4. Trolli on täällä taas. 🙂 Nokia vain on mielestäni (ja monen muunkin mielestä) paras kamerapuhelimissa ja siinä on Nokian valttikortti.

  1. Joo, mutta tässä Pureviewissä ei ole miljoonaa megapikseliä – ei näytä tavalliselle tallaajalle niin hyvältä paperilla. Tämä siis jos puhutaan vain kamerasta.

 5. Voisiko Teemu vähän siivoilla kommentteja?

  1. Ehdottomasti kyllä. Kommenttien määrä on iloksemme noussut, mutta taso laskenut. Tätä en halua. Aikomukseni oli kirjoittaa aiheesta ihan uutinen, mutta sairastui pari päivää sitten kovaan kuumeeseen, jota seurasi mahatauti. Mutta joo, tulen jatkossa parhaani mukaan siistimään turhat kommentit pois.

   Jatkossa toivon kommenteihin perusteluita. Eli siis ei kommetteja tyyliin ”Se nyt vaan on paras ja muuta paskoja.” Samalla turhat voimasanat voisi miellellään jättää Suomi24:n puolelle.. Ei tehdä tästä samanlaista kuin muista teknosaiteista Suomessa! Pidetään keskutelu MobiiBlogissa laadukkaana! 🙂

   Omaa suosikkiaan saa toki edelleenkin puolustaa, mutta perusteluisen kera.

   Kiitos kaikille aktiivisille ja asiallisille kommentoijille! Kunhan aika antaa myöten yritän löytää yhteistyökumppanin, joka voisi lahjoittaa pieniä palkintoja, joita jaettaisiin sitten ansioituneille kommentoijille. 🙂

   1. Jos tarttet jelppiä moderoinnissa niin voin auttaa. 🙂

 6. Oletteko noin tyhmiä kuka tässä on mallia ottanut jos verrataan HTC;n aiempia koneita ja tätä nykyistä ja Nokian luureja niin kumpi on mahtanut tulla lähemmäksi.Kyllä tämä malli on ollut jo työn alla vähintään yhtä pitkään kuin Nokiankin.Mutta he eivät hehkuta sitä joka ikinen päivä niin kuin Nokiaa koko suomen media.

 7. Joo pahoittelut kielenkäytöstä. Välillä tahtoo vain käämit palaa potaskanpuhujien kanssa. Mainion sivun olet luonut ja täältä löytää aina kaikkea hyödyllistä ja uutta tietoa mobiilimaailman menosta. Jatka samaan malliin, Teemu!

  1. Kaikki tiedot joihin nokia ja/tai ms liittyy jollakin tavalla ovat hyödyttömiä

 8. Aikamoinen Lumia rip off. Olisivat panostaneet omaan designiin.

  1. No jaa, kyllähän tuo aikalailla samalla linjalla jatkaa minkä Titan ykkönen lanseerasi.

   1. No empä menisi sanomaan. Ei titan 1 näyttänyt lumia rip offilta.

    1. No mutta sehän julkaistiinkin enne lumioita. Vitsi vitsi, mutta jos kuvia vierekkäin kattelee niin ei niissä mitään isompaa eroa 8X:n hitusen terävämpien kulmien lisäksi ole. HTC:n lumian kaltaiset värivalinnat tietenkin buustaa sitä mielikuvaa, mutta värejä ei ainakaan toistaseksi voi pantetoida. 😀

 9. Hmm… tuosta muotoilusta tulee mieleeni vanhat nokialaiset: Lumia 800 ja N9. Tai Apple iPhone 3GS ja Samsung S GT-i9000.

Kommentointi on suljettu!