Sonera: ensimmäinen erä iPhone 5 -puhelimia ei ennakkovarattavissa, jonotusta tiedossa

Teleoperaattori Sonera ei ota vastaan ennakkovarauksia uuden iPhone 5 -puhelimen saapuessa Suomessa myyntiin 28. syyskuuta. Ensimmäinen erä laitteita myydään asiakkaille saapumisjärjestyksessä. Myyntipisteinä toimivat Sonera Kaupat, Expert ja Stockmann.

Sonera tulee myymään kaikki iPhone 5 -puhelimet ilman SIM-lukitusta. Niinpä niitä voi käyttää minkä tahansa operaattorin nano-SIM-kortilla. Soneran asiakkaille vaihto uuteen ja pienempään SIM-korttiin on maksuton.

Kotimainen verkkolehti, It-viikko, kertoo Soneran vilauttaneen uutuuspuhelimen hinnoittelun verkkosivullaan, mutta poistaneen tiedot pikaisesti. Alustavien tietojen mukaan iPhone 5:ttä myydään ilman liittymäsopimusta 679-899 euron hintaan. Hinta riippuu laitteen sisäisen tallennustilan määrästä. Uutuus on saatavilla kolmena eri versiona, joista tallennuskapasiteettia löytyy 16, 32 tai 64 gigatavua. Virallisesti Sonera ilmoittaa hinnat vasta 28. syyskuuta.

Applen iPhone 5 sisältää neljän tuuman Retina-kosketusnäytön, A6-sirun ja kahdeksan megapikselin kameran. Se on ainoastaan 7,6 millimetriä paksu ja painaa vain 112 grammaa. Puhelimen materiaaleina toimivat lasi ja alumiini.

Lähteet: It-viikko & Sonera

14 kommenttia

 1. Makuasioista ei voi kiistellä , mutta aika hyvä myyntimies pitää ostajankin olla, että pystyy nuo hinnat jollain keinolla itselleen perustelemaan…panorama app…hmm…

  1. Eniten naurattaa se, että SD-kortittomuudella rahastetaan parhaimmillaan 220e… 😀

 2. Kyllä on vähän suolainen hinta. Todelliset uudistukset ovat muihin valmistajiin verrattuna pienet. Kyllä tässä rahastetaan omena-logolla.

  1. Totta, olisin ostanut varmasti jos hinta olisi ollut 500-600€ välissä.

  2. Applella on premium brändi ja korkea hinta on täysin odotettavissa.
   Enemmän homma onkin päivitystä tässä vaiheessa kun käyttis on kypsynyt ja kaikki perusasiat on jo tehty. Päivityksenähän tuo on kaikinpuolin hyvä. Kaikki toimii nopeammin ja sulavasti. Yksinkertainen käyttöjärjestelmä vetää yhä puoleensa. UI:n kokonaan uudelleen kehittämiselle ei selkeästi ole tarpeeksi kysyntää. Paitsi tietenkin Android käyttäjien mukaan, mutta nehän ei Applen puhelimia muutenkaa ostaisi.

  3. Enemmän uudistuksia tuossa on kuin lumioissa

   1. Kyllä, Lumian kartat korkeintaan vähän paranevat. iPhonen kartat huononee laakista kelvottomiksi.

    1. Silti paremmat ku nokialaisissa tulee ikinä olemaan

 3. Toiset ostaa Mersun ja toiset Skodan. Ei se hintaero sen vaikeammin selvitettävä juttu ole.

 4. ihme hassuttelua täällä. Lumiahan on kameroineen päivineen applea
  monta askelta edellä

  1. Kerro toki ihan listaten mikä kaikki muu kameran ohella on Lumioissa niin paljon paremmin. iOS 5 & 6 on käyttöjärjestelmänä paljon miellyttävämpi kuin Windows Phone 7 & 8 tai Android – tämä tosin on ihan puhtaasti makuasia.

 5. Vähemmän uudistuksia tuossa on kuin lumioissa

  1. Vähemmän? Vaikka iPhonessa olisi vain 1 uudistus niin se olisi enemmän kuin lumioissa joissa ei ole yhtään uudistusta. Kaikki mikä lumioissa on uutta nokia fanipojujen mielestä on jo 10v vanhaa tekniikkaa

Kommentointi on suljettu!