Qualcomm: Snapdragon selvästi Intelin Atom-sirua suorituskykyisempi

Tietokonemaailmasta tuttu Intel on saanut vihdoin jalkansa oven väliin myös mobiilimarkkinoilla. Yhtiön sirulla varustettuja puhelimia on vielä vähän, mutta älypuhelinmarkkinoiden merkityksen huomioiden ei Intel varmastikaan ole tyytymässä nykyiseen asemaansa. Kasvua haetaan keinolla tai toisella.

Intelin kannalta eräs merkittävimmistä julkistukista koettiin hiljattain, kun Motorola julkaisi Atom-sirullisen Razr i -puhelimen. Laitteessa pyörii kahden gigahertsin Medfield-pohjainen suoritin, jonka Intel kehuu luonnollisestikin pärjäävän hyvin kilpailijoitaan vastaan. Hallitseva siruvalmistaja, Qualcomm, on kuitenkin eri mieltä.

Qualcomm on julkaissut videon, jossa se esittelee pikaisesti viime vuonna julkaistun Sony Ericsson Xperia Arc S -puhelimen ja Intelin referenssilaitteen välisiä suorituskykyeroja. Voittajana selviää luonnollisestikin Snapdragon. Qualcommin käyttämän Xperia Arc S:n sisällä hyrrää 1,4 gigahertsin suoritin. Intelin laitteen tarkkoja tietoja ei tiedetä, mutta ainakin kun sirujätti esitteli referenssipuhelintaan medioille CES 2012 -messuilla vauhditti sitä 1,6 gigahertsin Atom Z2460 -suoritin. Samalla epävarmuutta testituloksiin luo laitteiden Android-versiot, joista ei ole tarkkaa tietoa.

Lähde: Phone Arena