Aikakone, osa 3: Nokia esitteli uusia Symbian^3-puhelimia

Vuoden 2010 syyskuun puoliväli oli mielenkiintoista aikaa. Kotimainen Nokia esitteli markkinoille peräti kolme uutta puhelinta: E7, C7 ja C6-01. Kaikki perustuivat N8:ssa esiteltyyn Symbian^3-alustaan. Suurta kiinnostusta herätti erityisesti E7, joka tarjosi fyysisellä QWERTY-näppäimistöllään varteenotettavan vaihtoehdon yrityskäyttäjille. Keskeiseksi malliksi nousi myös C7, jonka Nokia paljasti julkaisun jälkeen sisältävän NFC-sirun. Se nousi yhtiön ensimmäiseksi puhelimeksi, joka hyödynsi NFC:tä muun muassa tiedonsiirrossa ja Bluetooth-laitteiden parittamisessa.

Älymallien lisäksi Nokia julkisti Touch and Type -sarjaan kuuluvan C3-01-mallin. Se mukaili Nokialle ominaista muotokieltä yhdistäen samaan puhelimeen tavallisen numeronäppäimistön ja kosketusnäytön.

Uusien tuotelanseerauksien ohella Nokia kertoi kaksi vuotta sitten tärkeästä tavoitteestaan liittää seuraavat miljardi ihmistä Internettiin. Tämä tavoite on pysynyt mukana myös tähän päivään, vaikka Nokian strategiassa on tehty viimeisen parin vuoden aikana paljon muutoksia.

Taiwanilainen HTC esitteli markkinoille uuden Android-lippulaivan, joka kantoi nimeä Desire HD. Se tarjosi kookkaan 4,3 tuuman kosketusnäytön, Android 2.2 -alustan, gigahertsin suorittimen ja 768 MB:tä RAM-muistia. Teknisesti se on vielä tänäänkin kohtalaisen hyvällä tasolla.

HTC lanseerasi myös toisen uutuuden. Kyseessä oli Desire Z. Se toi vihdoin HTC:n Android-mallistoon puhelimen, joka sisälsi fyysisen QWERTY-näppäimistön. Puhelin perustui Android 2.2 -alustaan ja sen kosketusnäyttö oli kooltaan 3,7 tuumaa.

Apple ilmoitti syyskuun loppupuoliskolla uudesta AirPrint-ominaisuudesta, joka teki mahdolliseksi langattoman tulostuksen yhtiön mobiililaitteista. Ensimmäiset ominaisuutta tukevat printterit valmisti HP. Ominaisuus saapui käyttäjille iOS 4.2 -päivityksen mukana.

Aikakone on MobiiliBlogin artikkelisarja, jossa palataan kahden vuoden takaisiin mobiilialan tapahtumiin. Joka sunnuntai käymme läpi kyseisen ajankohdan tapahtumia mobiilimaailmassa kaksi vuotta sitten. Tämä luo perspektiiviä mobiilialaan ja sen muutoksiin muutaman vuoden sisällä. 

2 kommenttia

  1. Meinasin ostaa E7, mutta ostinkin N9, koska se oli alennuksessa. Enkä tykännyt symbianin lagimisesta.

  2. belle toimi hyvin, uusi refesh on vähän buginen. E7 on nokian paras puhelin mitä ikinä on valmistettu. Rauta olisi vaan voinut olla parempi, nopeampi prossu ja enemmän muistia.

Kommentointi on suljettu!