iPhone 5:llä huikea avajaisviikonloppu: yli viisi miljoonaa myytyä puhelinta

Mediassa ja teknologiapiireissä pettymykseksi luonnehdittu iPhone 5 näyttäisi vakuuttaneen aikakin tavalliset kuluttajat. Apple on tänään ilmoittanut, että sen kuudennen sukupolven iPhonea on myyty ensimmäisen kolmen päivän aikana yli viisi miljoonaa kappaletta. Edeltäjää myytiin vastaavassa ajassa miljoona kappaletta vähemmän. Uusi iPhone 5 saapui perjantaina 21. syyskuuta myyntiin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Australiassa, Japanissa, Hongkongissa sekä Singaporessa.

Apple kertoo kysynnän ylittäneen saatavuuden ja osa ennakkotilauksien toimituksista onkin jouduttu työntämään lokakuulle. Yhtiö tekee kuitenkin kovasti töitä, jotta kaikki halukkaat saavat uutuuden käsiinsä mahdollisimman pian.

Uusi iPhone on Applen kaikkien aikojen ohuin ja kevein puhelin. Sen sisällä sykkii tehokkaampi A6-siru ja näyttö on venytetty neljän tuuman kokoiseksi. Materiaaleina toimivat alumiini ja lasi. Puhelin on saatavilla mustana sekä valkoisena.

Suomeen iPhone 5 saapuu 28. syyskuuta.

4 kommenttia

 1. IPhone on alkanut näyttää minusta hiukan vanhanaikaiselta ja kömpelöltä. Ei hirveästi, mutta kuitenkin. Olisikohan Applen aika uudistaa iPhonen muotoilua?

  1. No ei mun mielestä ainakaan ole mitään tarvetta, uusi iPhone 5:n ulkonäköhän kerää ylistystä jokaisessa arviossa. Siitä sanotaan, että se näyttää kuin korulta, luxukselta, todella kalliilta, tyylikkäimmältä puhelimelta ja viimeistellyimmältä mitä markkinoilla on jne.

   Näihin kommentteihin on helppo yhtyä kun katsoo tämän videon: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sRjjtBP5bqA#t=96s

   Näyttäähän toi luuri ihan pirun hyvältä ja kuten videon kaverikin sanoo, että laite pitää oikeasti nähdä, että kuvat ei tee oikeutta sille. Kaveri on kyllä onnistunut saamaan iPhonen tyylikkyyden erittäin hyvin esille.

   Toki nämä on makuasioita, mutta ei mielestäni markkinoilla ole mitään luuria mikä pääsisi edes lähelle videon IPhonea tyylikkyydessä. Tuo oikeasti näyttää siltä yli 700e:n luurilta, toisin kun kaupan muoviluurit yleisesti.

   1. Pitkälti samaa mieltä, vaikken Applesta kummemmin piittaakkaan. Iphonen ja Applen muidenkin tuotteiden muotoilu on aina noudattanut tota less is more -linjaa, joka ainakin mun silmään näyttää hyvältä. Mutta makuasioita niinkuin jo sanoitkin.

Kommentointi on suljettu!