Googlen Eric Schmidt iOS:sta ja kartoista: emme ole tehneet vielä mitään

Applen heikosti alkanut ura karttapalveluiden tarjoajana sai monet toivomaan Googlelta virallista versiota karttasovelluksestaan iOS:lle, aivan kuten yhtiö toimi YouTuben kanssa, joka poistettiin Applen mobiilialustasta kuutosversiossa. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei tilanne ole aivan niin suoraviivainen.

Tokiossa reporttereille antamassaan haastattelussa Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt kommentoi, ettei yhtiö ole tehnyt asian suhteen vielä mitään. Schmidt tarkoitti lausunnollaan Google Maps -karttasovellusta, jota Apple käytti aiemmin pohjana omassa karttapalvelussaan. Viime viikolla julkaistussa iOS 6:ssa Apple siirtyi kuitenkin omaan tekniikkaan ja TomTomin karttoihin, mutta huonolla menestyksellä.

Mielestämme heidän olisi kannattanut pysyä meidän kartoissa. Mutta mitä minä tiedän?”, sanoi Schmidt jatkaen ”Mitä me voisimme tehdä? Pakottaa heidät muuttamaan mielensä? Kaikki on täysin heistä kiinni.

Käyttäjät ovat monelta osin olleet pettyneitä iOS 6:n uuteen karttapalveluun. Syynä on vääristynyt ja epäluotettava data: osoitteet kohdentuvat väärin paikkoihin ja kirjoitusvirheet vaikeuttavat osoitteiden löytymistä.

Lähde: Yahoo News

1 kommentti

  1. Googlelle hyvä paikka näpäyttää Applea, kun jättävät Maps-ohjelman kokonaan tekemättä.

Kommentointi on suljettu!