Nokia esitteli uudet Asha 308- ja Asha 309 -puhelimet

Nokian toukokuussa lanseeraama Asha Touch -tuoteperhe on tänään laajentunut kahdella uutuudella. Älypuhelinten ominaisuuksia noin 100 euron hintaluokkaan tuovan tuoteperheen uutuudet ovat mallinimiltään Asha 308 ja Asha 309. Molemmat löytyvät kaupoista loka-joulukuun aikana 99 dollarin verottomaan hintaan.

Uutuudet tarjoavat kolmen tuuman naarmuuntumattoman kapasitiivisen kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 240 x 400 pikseliä. Nokian mukaan kyseessä ovat yhtiön kaikkien aikojen edullisimmat kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustetut puhelimet. Laitteiden takaa löytyy kahden megapikselin kamera sekä niissä on tuki WiFi-yhteydelle.

Uudet Ashat perustuvat Series 40 -pohjaiseen käyttöjärjestelmään, jonka päällä on Asha Touch -käyttöliittymä. Mukana on N9:stä tuttu Swipe-toiminnallisuus: ruutua pyyhkäisemällä päästään eri näkymiin ja toimintoihin. Puhelinten mukana toimitetaan lisäksi 40 EA-peliä, jotka käyttäjä voi ladata ilmaiseksi ja säilyttää ikuisesti. Nokian Kartat kuuluvat niin ikään osaksi pakettia.

Teknisesti puhelinten merkittävin ero löytyy SIM-paikkojen määrästä. Asha 308:ssa SIM-korttipaikkoja on kaksi ja Asha 309:ssä yksi. Asha 308 tukee Easy Swap Dual SIM -ominaisuutta, joten kortin voi vaihtaa niin sanotusti lennossa sammuttamatta puhelinta.

Kooltaan laitteet ovat 109,9 x 54 x 13 millimetriä ja ne painavat aavistuksen yli 101 grammaa.

Lähteet: Nokia ÄäniNokia Conversations & Nokia Facebook

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!