Nokia viemässä HTC:n oikeuteen Lumioiden kopioinnista?

Useat hieraisivat silmiään, kun taiwanilainen HTC esitteli viime viikolla Windows Phone 8X -puhelimensa. Erityisesti laitteen ulkomuoto toi erehdyttävästi mieleen Nokian vain hetkeä aiemmin esittelemän Lumia 820:n. Puhelinten muodot, tyylit ja värit noudattelevat hyvin samankaltaista kaavaa. Verkossa huhutaankin jo, että Nokia ei ole tilanteeseen kovinkaan tyytyväinen ja aikoo viedä taiwanilaisvalmistajan oikeuteen kopioinnista.

Puhelimia katsoessa Nokialla voisi olla tilanteessa mahdollisuus oikeusjuttuun. Täytyy kuitenkin muistaa, että laitteet julkaistiin erittäin lyhyellä aikavälillä toisistaan. Toki HTC on voinut saada Nokian prototyypin käsiinsä, mutta yhtenevät muodot voivat olla myös sattumaa. Molemmat ovat yrittäneet vangita designiinsa Microsoftin mobiilialustan olemuksen.

Laajemmin tilannetta ajateltuna oikeustaistelu ei tässä vaiheessa välttämättä ole se järkevin veto. Microsoft tuskin olisi tilanteesta kovinkaan iloinen, sillä yhtiö on kuitenkin sekä Nokian että HTC merkittävä kumppani Windows Phone -puhelimissa. Yhtiö on ollut tavalla tai toisella työstämässä molempien valmistajien uutuuspuhelimia.

Lähde: Phone Arena

10 kommenttia

 1. …ettei vaan Itse MS olisi ’auttanut’ yhtenäisen muotokielen löytämisessä …molempia tai jompaakumpaa kännykkätehtailijaa… ? Vai olisko luurit hankittu samalta alihankkijalta?

  Miten se olikaan ne Nokian puheet erottumisesta…?

  1. Niin, vaikeahan se on erottua kun muut kopioivat hävyttömästi kilpailuvaltteja.

   1. Puhelimet julkaistiin kuitenkin niin lähekkäin toisistaan, että tuskin HTC aivan viikossa tai parissa kopiointia suoritti. Mutta ehkä tosiaan MS haluaa tietyn lookin Windows Phone -puhelimiinsa?

 2. No niin pitihän se arvata. Onhan noi luurit kuin kaksoset. Mutta onko nyt kopioitu vai ei. Luurit on tosiaan niin lähellä toisiaan julkaistu et en oikeen usko et HTC ois voinnu kopioida. Ellei sit mallia ole haettu Lumia 800 puhelimesta. Mut on kyllä mielenkiintoista jos tosta tappelu tulee. Ja varsinkin se et kuis se MS siittä tykkää jos Nokia lähtee jotain myynti kieltoja ym rajoitteita hakeen. Kun MS;n pitäs saada mahd paljo alustaansa kaupaks.

  Mut varmaan ois parempi saada ite Nokialta virallinen kanta asiaan. Kun haiskahtaa vähän siltä et koko juttu on verkosta lähtennyt omia aikojaan vierimään. Eikä olekkaan mitään faktaa Nokian kannasta.

 3. Puhelimien takaosan muotoilu ei ole lähelläkään toisiaan, joten tämäkin ”huhu” osoittautuu lopulta jonkin yksittäisen twitteristin laajalle levinneeksi ja keksityksi jutuksi. Mutta tämä on tätä päivää eli klikkien saaminen on olennaista ei jutun taustojen totuuden löytäminen.

  Ja sitten kun kaikki arvailee sitä sun tätä, niin ne vahingossa oikeaan osuneet voivat julistautua kaiken tietäviksi neroiksi…ainakin seuraavaan virheeseensä saakka.

 4. Eikös tämä mene samaan sarjaan Applen ”omistamme oikeudet suorakulmioon jossa on pyöristetyt kulmat” kanssa? Ovat mm. sivuprofiileistaan kuitenkin eri muotoiset, ja esim. kuulokerei’ityksen paikka/väri ovat aivan erilaiset, kuten myös kameran linssi/sen ympärys. Onko punainen väri kuorissa patentoitu. Entä musta etupuoli. Ei tietääkseni.
  Ei siinä, kyllä mä ennemmin Nokia puolia pidän, mutta nää kopiointisyytökset ja patenttiasiat on menneet jo älyttömyyksiin.

 5. Kyllä tästä on ollu töissäkin puhetta, että aika saman näköisiä ovat. Kuitenkin ei taidan olla oikeusjutun arvoinen case.

 6. En usko että nokia tästä oikeus juttua nostaa, tai jos nostaa MS ei kato hyvällä. Ja kyllä ostaisin tuon htcn jos ei olisi tuota tyhmää isoa kaijutin/kuuloke juttua ja olisi kaikki nokia sovellukset

 7. Microsoft halauaa renkiensä välille kilpailua. Muuten katteet menevät vääriin yhtiöihin.

Kommentointi on suljettu!