Videolla: Nokia Lumia 920:n kosketusnäyttö reagoi vaikka avaimeen

Loka-joulukuun aikana myyntiin saapuvasta Lumia 920:sta löytyy ainakin yksi ominaisuus, jollainen sen kovimmista kilpailijoista puuttuu. Tämä on sen PureMotion HD+ -kosketusnäyttö, joka hyödyntää Synaptics ClearPad Series 3 -teknologiaa. Kyseessä on erityisen herkkä kosketusnäyttö, joka ei tavanomaisen kapasitiivisen näytön tavoin hylji esimerkiksi kosketusta hansikkaat kädessä.

Lumia 920:n kosketusnäyttöön on onnistuttu yhdistämään kapasitiivisten ja resistiivisten näyttöjen parhaat puolet. Vaikka näyttö on erittäin herkkä kosketukselle, voi käyttäjä käskyttää sitä myös hanskat kädessä tai vaikkapa jollain vieraalla esineellä. Hansikkaat ovat tuttu näky ainakin suomalaisessa katukuvassa suuren osan vuodesta, joten ominaisuus on aidosti hyödyllinen.

Alla pikainen venäjänkielinen video kosketusnäytön toiminnasta:

Lähde: e’s Phoneblog

9 kommenttia

 1. Vaikuttaisi että moni pitkään mobiililaitteita vaivannut puute tulee tiensä päähän Lumia 920:ssa. Ensin hämärässä otetut valokuvat ovat siedettäviä ja videoon saadaan kuvanvakain ja loistava äänenlaatu. Sitten saadaan taas näyttöjä, jotka tottelevat myös pitkäkyntisiä (he-he) ja miksei vaikka styluksia, mutta sormella ohjatessa ne vaativat edelleen vain kevyen kosketuksen. Tällöin voidaan laittaa historiaan keskustelu kapasitiivisten ja resisitiivisten näyttöjen eduista ja eroista. Kiistan molemmat osapuolet löytänevät oman tapansa käyttää laitteita joissa on tämä teknologia. Bravo!

  Kehitys kehittyy! 🙂

 2. Kohta kuullaan valituksia ja manailuja taskussa soitetuista ja vastatuista puheluista. Kapasitiivisen näytön etuihin kuului juuri se, että ei ota kosketusta muuta, kuin iholta. Eikä hanskat kädessä siitä puhelimen käytöstä nyt oikeesti mitään tule.

  Kuulostaa kyllä hyvälle. Jee. 🙂

  1. Vaikka tuo reagoikin esim avaimeen, wp:ssä pitää ensin painaa fyysistä näppäintä ja liu-uttaa aloitusnäyttö ylös ennenkuin pääsee tekemään 112:seen vahinkopuheluita. En usko että siitä siis ongelmaa tulee.
   Tämä ei nyt suoranaisesti ollut vastaus sinulle, mutta laitetaan tähän nyt kuitenkin 🙂

  2. Itse asiassa, kapasitiivinen kännykkäni soitti tänään taskusta kaverilleni :D. Että Lumia 920:n näytöstä on vain hyötyä 😀

  3. Ainakin oma puhelimeni ottaa kosketuksia vastaan myös ohuen kankaan läpi. On nimittäin joskus tehnyt omiaan taskussa.

   Eikä sitä puhelinta ole tarkoitus varsinaisesti käyttää hanskat kädessä, vaan esim. vastata puheluihin, regaoida muistutuksiin yms. Helpottaa elämää huomattavasti, kun ei tarvi hanskoja repiä kädestä jonkin pikkujutun takia.

 3. Eipä tuota taskupuheluhommaa vielä kannata alkaa manailemaan, kun ei ole vielä päässyt kokeilemaan. Ties mitä ratkaisuja tehty sitä varten.

Kommentointi on suljettu!