Google aikoo tuoda Street View -näkymän iOS:lle webin kautta

Erillisen Google Maps -karttasovelluksen saapuminen Applen iOS-alustalle on hienoinen kysymysmerkki. Mitä ilmeisemmin sellaista ei ole saapumassa aivan lähiviikkojen aikana, vaikka näin vielä hetki sitten huhuttiin. Käyttäjät ovat sitä kovasti iOS 6 -päivityksen myötä toivoneet, sillä Applen uusi karttasovellus ei kykene tarjoamaan yhtä luotettavia karttatietoja tai Googlen palvelun laajuisia ominaisuuksia.

Käyttäjät ovat erityisesti jääneet kaipaamaan Street View -ominaisuutta, eli niin kutsuttua katunäkymää. Se antaa käyttäjälle mahdollisuuden laskeutua katutasolle ja tarkastella kaupunkeja aitojen kuvien kautta. Google on käyttänyt palvelun rakentamiseen hurjasti resursseja ja esimerkiksi kilometrejä kaupunkeja kuvatessa on kertynyt yli kahdeksan miljoonaa. Palvelu kattaa muun muassa Suomen suurimmat kaupungit.

Pian ominaisuuden kimppuun pääsee jälleen myös Applen mobiililaitteilla. Google aikoo nimittäin tuoda katunäkymän Google Mapsin iOS:lle suunnattuun verkkosovellukseen. The New York Timesin saamien tietojen mukaan toiminnallisuuden pitäisi löytyä muutaman viikon sisällä.

Google Mapsin verkkopohjainen sovellus löytyy osoitteesta maps.google.com.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Toi navigoinnin ja karttojen vaihdos vaikutti minuun niin että oli pakko jättää iphone5 kaupan hyllylle.

    Tarvitsen oikeasti toimimaa navigaattoria päivittäin joka kulkee näppärästi mukana.

  2. Jep, tänään oli hauskaa, kun olin tuonne Helsingin käräjäoikeuteen menossa. Mapsin mukaan Helsingin käräjäoikeus (=porkkalankatu 13) sijaitsee juuri päinvastaisessa päässä tätä katua. Heitti sellaiset 500 metriä…

Kommentointi on suljettu!