LG julkaisi seuraajan viisituumaiselle Android-laitteelleen: Optimus Vu II

Helmikuussa esitelty ja hiljattain Suomen markkinoille lanseerattu Optimus Vu on saanut seuraajan. Uusi Optimus Vu II säilyttää edeltäjänsä ominaispiirteet, eli viiden tuuman kosketusnäytön ja poikkeuksellisen 4:3-kuvasuhteen. Puhelin saapuu ainakin Koreaan, jossa sillä on hintaa noin 680 euroa.

LG Optimus Vu II:n edessä loistava viiden tuuman kosketusnäyttö nojaa IPS-teknologiaan ja on tarkkuudeltaan 1024 x 768 pikseliä. Sivureunat on pyritty minimoimaan ja korealaisjätti onkin onnistunut kutistamaan uutuusmallia joka suunnasta edeltäjäänsä nähden. Virallisilta mitoiltaan Optimus Vu II on 132,2 x 85,6 x 9,4 millimetriä ja se painaa 159 grammaa.

Uutukaisen sisuksissa jyskyttää 1,5 gigahertsin Qualcomm MSM 8960 -tuplaydinsuoritin ja RAM-käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua. Muita ominaisuuksia ovat ainakin Bluetooth 4.0, MHL, NFC, WiFi, kahdeksan megapikselin kamera ja 2150 mAh:n akku.

Optimus Vu II perustuu Android 4.0 -käyttöjärjestelmään. Valmistaja on kustomoinut käyttökokemusta muun muassa omilla sovelluksillaan. Eräs sovelluksista on Q translator, jonka avulla käyttäjä voi kääntää tekstiä toiselle kielelle puhelimensa kameraa hyödyntäen.

Lähteet: GSM Arena ja LG (Google-käännös)