Navigoinnin puute ajoi Applen pois Googlen kartoista?

Applen ja Googlen välit ovat vuosi vuodelta kiristyneet, kun yhtiöt yrittävät kampittaa toisiaan älypuhelinmarkkinoilla. Applen tuore ratkaisu siirtyä käyttämään omaa karttateknologiaa on nähty selkeänä liikkeenä Applen halukkuuteen vähentää riippuvuutta Googlesta. Vaikka tämä on todennäköisesti tärkeä syy, ei se kuitenkaan välttämättä ole se päällimmäinen tekijä, joka ajoi Applen pois Googlen kartoista.

AllThingsD kertoo kuulleensa useilta lähteiltä, että yhtiöllä oli eriäviä mielipiteitä navigoinnin suhteen. Google on jo muutaman vuoden tarjonnut ilmaisen navigointipalvelun Android-alustalla ja Apple olisi halunnut tuoda saman ominaisuuden myös iOS:lle. Applen kannalta tämä oli ymmärrettävää, sillä iOS oli muodostumassa ainoaksi merkittäväksi älypuhelinalustaksi, joka ei tarjoa käyttäjälleen ilmaista navigointia.

Tietojen mukaan Google olisi ollut valmis tuomaan ominaisuuden myös Applen alustalle, mutta ei ilman vastapalveluksia. Google olisi halunnut tuoda brändinsä selvemmin esille iOS:lla ja integroida muun muassa Latitude-palvelunsa siihen. Nämä näkemyserot ajoivat yhtiöt erilleen ja Apple joutui tarkastelemaan muita vaihtoehtoja tuodakseen navigoinnin mobiilialustalleen.

Lähde: Mac Rumors

5 kommenttia

  1. Mitään navigointia tässä tarvita, aina on kohde löytynyt pienellä hakemisella.

    1. Hienoa….onneksi olkoon saavutuksestasi….

  2. ”iOS oli muodostumassa ainoaksi merkittäväksi älypuhelinalustaksi, joka ei tarjoa käyttäjälleen ilmaista navigointia.”

    Eikös se edelleen ole sellainen…

  3. Itselle tarkat paikka/navigointi tiedot ovat osoittautuneet todella tärkeiksi kriteereiksi puhelinta valittaessa. Kännykän navi on pitkään toiminut ensisijaisena suunnan näyttäjänä. On toki totta, että pienellä etsinnälläkin löytää perille. Jos aika on rahaa, niin ei sitä turhaan halua tuhlata:)

Kommentointi on suljettu!